Rojević: Cilj je da se bolje upoznamo

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević govorio je o svom prvom spisku pred duel sa Poljskom.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Prvi meč je na programu 15. marta, dok je drugi meč dva dana kasnije.

"S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati, jedan je od prioriteta, takođe. Sigurno da nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno", rekao je Rojević, prenosi zvanični sajt RSS.

Rojević je imao dosta problema sa povređenim igračima, dok Mijajlo Marsenić i Vladimir Cupara zbog porodičnih obaveza neće biti sa timom.

"Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača. Na spisku nije i nekolicina starijih igrača, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima, naročito sa Nemanjom Ilićem koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju, ali njihov kvalitet nije upitan", istakao je selektor Srbije.

"Takođe, neki igrači na koje ozbiljno računamo u budućnosti, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede i prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo. Želimo da procenimo šta sve imamo na raspolaganju i da skockamo najbolji mogući tim za maj sa idejom da što više igrača igra u oba pravca", zaključio je Rojević.

Rukometaši Srbije će se u nedelju okupiti u sportskom centru Kovilovo, gde će se pripremati za EHF nedelju i duele protiv Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.