Legenda svetskog rukometa na klupi Severne Makedonije

Najbollji makedonski rukometaš Kire Lazarov (40) novi je selektor reprezenzacije Severne Makdonije.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany / POOL
EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany / POOL

*Makedonac ispisao istoriju svetskog rukometa

On je, na onlajn konferenciji za novinare rekao da je "juče na sednici Upravnog odbira Rukometne federacije Makedonije (RFM) jednoglasno usvojen predlog o izboru Kirila Lazarova za selektora/trenera seniorske muške rukometne reprezentacije".

Novi selektor Lazarov je najavio da će pod njegovim vođstvom reprezentacija igrati brz i moderan rukomet, ali je napomenuo da to ne može da se primeni preko noći.

"Pod mojim vođstvom Makedonija će igrati brz i moderan rukomet. Ali to ne može da se promeni preko noći. U predstojećim kvalifikacijskim mečevima nećemo promeniti mnogo u igri jer nemamo vremena za to, ali verujte da ćete od Evropskog prvenstva gledati jednu Makedoniju koja igra moderno. Brz i moderan rukomet se igra u oba pravca", rekao je Lazarov.

Rukometaš francuskog Nanta i dugogodišnji kapiten reprezentacije je zahvalio RFM na pruženoj podršci i najavio da će uskoro objaviti imena saradnika.

"Uskoro ću objaviti spisak od 35 rukmetaša i mog stručnog štaba", rekao je Lazarov, koji je na kormilu reprezentacije zamenio Danila Brestovca (45) sa kojim krajem januara sprazumno raskinuta saradnja nakon neuspeha na Svetskom orvenstvu u Egiptu.

Na tom prvenstvu Lazarov je odigrao poslednji meč u dresu reprezentacije, a najavio je na kraju sezone da će završti i profesionalnu igračku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.