Červar zaćutao, pa se oglasio pred meč odluke

Selektor rukometaša Hrvatske Lino Červar glavna je tema pred susret sa Danskom na Mundijalu u Egiptu.

MSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

*Selektor Hrvatske "nestao" posle šokatnog poraza

Červar je posle iznenađujućeg poraza od Argentine usred turnira otkrio da odlazi sa te funkcije, razočaran nastupom svojih igrača, a onda se jutro kasnije nije pojavio na konferenciji za medije.

Iako je najavio da je "jutro pametnije od noći" i da će se analizirati poraz.

Međutim, novi preokret se dogoodio nekoliko sati kasnije kada se oglasio Červar putem sajta Rukometnog saveza Hrvatske i na taj način izbegao nezgodna pitanja novinara putem internet konekcije.

"Očekujemo da ćemo protiv Danske odigrati bolju utakmicu nego protiv Argentine. Moramo da pozitivno mislimo i izvučemo pouke iz poraza. Neophodno je da maksimalno odigramo sa svime što imamo i pokušamo da se suprostavimo svetskom prvaku", počeo je Červar, a prenosi Indeks.

Ništa više nije u rukama Hrvata. Sada mora da čeka pobedu Katara nad Argentinom, a onda da iznenadi Dansku kako bi se plasirali u četvrtfinale.

"Uvek se može, ali mora da se plati cena i to je dodatni napor. Moramo puno bolje da odigramo u oba pravca, u obrani, napadu, tranziciji i fazi vraćanja u obranu. Imamo puno zadataka koje moramo bolje napraviti nego što smo napravili protiv Argentine".

Još jednom je govorio o uslovima na turniru u Egiptu.

"Rekao sam i pre prvenstva da se ovom turniru pridaje previše važnosti. Ovo prvenstvo ne zaslužuje toliku važnost jer je posebno na kome nisu isti uslovi za sve reprezentacije. Neki su dugo bili u izolaciji, nisu se dugo igrala nacionalna prvenstva, a to znači da igrači ovde nisu došli u takmičarskoj formi, za razliku od nekih. Mi smo fizički dosta hendikepirani, nismo u punom treningu jer smo bili izolovani i radimo koliko radimo", zaključio je.

Danska i Hrvatska se sastaju u ponedeljak od 20.30, a dva i po sata ranije igraju Katar i Argentina.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.