Neverovatan preokret u Danskoj – Srbija srušila svetskog šampiona! VIDEO

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu na startu Evropskog prvenstva u Danskoj protiv aktuelnog prvaka sveta Holandije sa 29:25 (9:15).

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: RSS
Foto: RSS

EP, grupa C:

Hrvatska – Mađarska 24:22
Holandija – Srbija 25:29

Neverovatan meč u Holdingu je imao "spilbergovski" zaplet i rasplet za izabranice Ljubomira Obradovića koje su pokazale veliko srce i hrabrost.

Jer, u prvom poluvremenu su ostale bez jedne od najboljih među njima, Andree Lekić, što je bio ozbiljan udarac, pogotovo jer je i minus na semaforu u tom momentu bio veliki.

Delovalo je da će ova utakmica biti težak udarac na startu, jer ne samo da su aktuelne svetske prvakinje odlično ušle u meč i konstantno imale vođstvo, nego je delovalo da srpske rukometašice više pažnje posvećuju uplakanoj Lekićevoj, nego samom terenu.

Prilikom jednog pokušaja šuta je srpski bek pao na pod i odmah je bilo jasno da je u pitanju teža povreda. Najverovatnije je stradala Ahilova tetiva.

Bilo bi dobro da saznamo šta se desilo u svlačionici, pošto su srpske igračice u nastavku očitale lekciju rukometa svetskim prvakinjama!

Holandija: Vester 15 odbrana, Dujindam – Abinj 4, Smets 2, Kramer, Van der Heijden 4, Snelder 5, Malestein 2, Smits 1, Dulfer 1, Freriks, Hušer 2, van Vetering 2, Niser 2, Van der Vlit

Srbija: Tomašević 1+1 odbrana, Risović 14 odbrana – Krpež 12, Janjušević 3, Pop-Lazić 1, Lekić 2, Trifunović, Nikolić 2, Lavko 2, Liščević 2, Stoiljković 2, Radosavljević 2, Radojević, Agbaba, Jovović

Holandija je tada na poluvremenu vodila sa 15:9, maestralno je branila Tes Vester na golu selekcije "Oranja".

Kada je rezultat došao do 17:10, selektor je odlučio da je to kraj, te je izveo nekoliko igračica iz prve postave.

Čak je pri rezultatu 20:16, Srbija propustila tri napada za minus tri, a onda primila dva gola sa polovine terena i činilo se da je to – to.

Međutim, baš tada je Srbija zaigrala kao u transu. Jovana Risović počinje da brani, preuzevši ulogu Tes Vester i kreće serija 8:0!

To donosi preokret koji je uneo "vodu u uši" Holanđankama i tu im je bio kraj.

Kasno je njihov selektor vratio u igru Dulfer i druge najbolje igračice, jer je Srbija već tada bila nezaustavljiva.

Razlika je čak otišla na četiri gola, jer odbrana koju je postavio selektor Obradović nije više "umela" da padne.

Najefikasnija je bila Katarina Krpež koja je postigla čak 12 golova, mahom u jeku velike serije za pobedu.

Srbija sledeći meč igra u nedelju protiv Mađarske od 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.