Liščević pred EURO: Cilj je uzeti što više bodova u grupi

Nadam se da u svakom smislu možemo da napravimo korak napred na Evropskom prvenstvu u Danskoj, izjavila je rukometašica Srbije Kristina Liščevič.

MTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: RSS
Foto: RSS

Reprezentacije Srbije posle pripreme u Staroj Pazovi, u utorak kreće put danskog Koldinga, gde će od 3. do 20. decembra igrati na Evropskom prvenstvu.

"Uigravali smo sve do detalja u odbrani i napadu. Iskreno se nadam da možemo u svakom smislu da napravimo korak napred, jer nam je samo toliko nedostajalo na prošlom Svetskom prvenstvu u Japanu. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo te ciljeve. Još smo jači, imamo i neke nedostatke, ali verujem da ćemo uspeti da to sredimo i da sve funkcioniše kako treba", rekla je Liščević za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srednji bek rumunske Vlčee spremna je za svoje sedmo veliko takmičenje, a ističe da se igračice trude da se što manje optrerećuju temom zvana korona.

"Želimo da se sačuvamo, da ostanemo u ovom sastavu, zdrave i spremne za rukomet. Cilj je uzeti što više bodova u grupi. Sve ostalo, kako nama, tako je i svima. Ništa nismo u lošijoj situaciji od bilo koje reprezentacije koja će igrati u Danskoj"
, rekla je Liščević.

Izabranice Ljubomira Obradovića u grupnoj fazi igraće protiv Holandije, Mađarske i Hrvatske.

"Holandija ima tradicionalno problema na početku takmičenja, nadam se da će tako biti i protiv nas. Ti bodovi bi nam mnogo značili, zato imamo pun fokus na tu utakmicu. Pobeda bi nam dala krila za dalje. Pratimo Mađarice i Hrvatice, trudimo se da dobijemo što više informacija".

Liščević ističe da je veoma nezahvalno prognozirati favorite na predstojećem EP.

"Norveška je jedna sila koja bez obzira na probleme uvek izvuče nekoga iz drugog, trećeg plana, ko ima kvalitet. Veoma je teško govoriti o favoritima na ovom EP, s obzirom na situaciju. Naš fokus je na grupi i prva tri protivnika. Posle ćemo videti i komentarisati kada dođe vreme".

Srpska rukometašica je pre dve nedelje privuklča veliku pažnju objavom pesme i spota "Hoću da pobedim“ koja je postala hit u rukometnom svetu.

"Reakcije su prelepe, svi su hteli da nas ugoste, ali nije bilo vremena. Ljudima se sviđa pesma i ritam. Nadam se da će upravo imati efekat kakav sam želela, a to je da postane motivaciona pesma i jedna lepa priča u ovo vreme. Videla sam da je par klubova puštalo pesmu na zagrevanju. I ovde u Pazovi, fudbalska ženska reprezentacija je saznala za pesmu, pa su se devojke oduševile, slušale je. Nadam se da će se slušati i na Evropskom prvenstvu", zaključila je Liščević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.