Damnjanovićeva: Promene imperativ

Srpska rukometašica Sanja Damnjanović rekla je da su potrebne promene posle debakla na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj.

JTIzvor: B92, Večernje novosti Hrvatska
Podeli

Reprezentacija Srbije je učešće na Šampionatu ‘Starog kontinenta’ završila posle tri poraza, iako se od nje očekivao visok plasman.

“Definitivno su nam potrebne promene, moramo svi dobro da razmislimo gde smo pogrešili. Da vidimo šta ne valja, možda. Dobro, bolje da ne idem dalje”, istakla je Damnjanović i poručila da svako prvo mora od sebe da pođe.

Najbolje rukometašice povređene su stigle na pripreme, ali su ipak stisle zube i zaigrale na šampionatu. Međutim, ono što je obeležilo učešće naše reprezentacije je izuzetno loša igra protiv Francuske i samo tri gola za poluvreme, kao i promašeni penali Andree Lekić i Dragane Cvijić u odlučujućoj utakmici sa Slovačkom.

Poslednji meč nisam mogla da igram zbog otoka kolena. Gledala sam sa klupe i, realno, možda je bolje što smo ispali”, naglašava Damnjanovićeva, “Treba uraditi duboku analizu, da vidimo šta ne valja. I dalje ne mislim da smo ekipa koja može samo u Srbiji da pobeđuje. Ali, treba naći prave razloge i pogledati istini u oči, a ne da tražimo alibi. Ni igračice, ni stručni štab. Uprkos problemima sa povredama, Slovačku smo morale da dobijemo”.

U Osijeku je napravljen najgori plasman u istoriji Evropskog prvenstva – 15. mesta, a praktično nije bilo nijedne svetle tačke u našem timu.

Ovo vuče mnogo loših stvari. Imaćemo daleko težeg protivnika u baražu za Svetsko prvenstvo, a ako ne odemo u Dansku sledeće godine, ništa od Rija”, istakla je Damnjanovićeva, “Teško nam je, ali ja ne bih da očajavam, jer imamo okosnicu tima. Videlo se da neki podležu pritiscima kad treba da budu nosioci igre. Na taktičkom planu nam fali sigurna akcija kad je odbrana dobra, da razvijamo kontru koju nismo imali na ovom Evropskom prvenstvo. Ne može da se igra kad krila nemaju pravi tajming. Volela bih da i mi izbacujemo neke nove talente”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.