Ironman stigao u Beograd

Prestonica Srbije još jednom dokazuje da je svetska metropola.

Izvor: B92, Ironman 70.3 Beograd
Podeli
Foto: IRONMAN 70.3 Beograd
Foto: IRONMAN 70.3 Beograd

Beograd će prvi put biti domaćin događaja pod okriljem prestižnog brenda Ironman.

Trka Ironman 70.3 Beograd priključuje se Ironman kalendaru događaja za 2024. godinu i održaće se 15. septembra 2024. godine.

Organizacija Ironman 70.3 Belgrade događaja je još jedan dokaz da je svetski poznati događaji prepoznaju Srbiju i njen značaj.

Epicentar trke biće Ada Ciganlija. Učesnici prvog Ironman takmičenja u Srbiji, započeće svoju sportsku avanturu plivajući 1,9 km u mirnoj vodi Savskog jezera.

Trku nastavljaju na biciklima, na stazi ukupne dužine od 90 km, koja će biti podeljena u dva kruga – gotovo ravna biciklistička ruta omogućiće takmičarima da ostvare izuzetno brzo vreme na biciklu dok uživaju u predivnom pogledu na beogradski pejzaž.

Foto: IRONMAN 70.3
Foto: IRONMAN 70.3

Staza za trčanje od 21 km, osmišljena je da takmičarima predstavi najlepše od Beograda – trčeći uz Savu, od Ade Ciganlije do Kalemegdanske tvrđave, takmičari će moći da vide spoj tradicionalnog i modernog Beograda.

Ironman70.3 je popularna serija trka na srednjim distancama u okviru Ironman brenda, koji je poznat po ekstremnim triatlonima.

Ova serija je nazvana "70.3" jer uključuje polovinu udaljenosti tradicionalnog Ironman triatlona, koji zahteva 3,86 km plivanja, 180,25 km vožnje bicikla i 42,2 km trčanja.

Foto: IRONMAN 70.3
Foto: IRONMAN 70.3

Ironman 70.3 trke privlače širok spektar učesnika, od amatera do profesionalnih trijatlonaca.

Ova serija trka postala je popularna širom sveta zbog svoje izazovnosti i mogućnosti da se testira fizička izdržljivost, izdržljivost i mentalna snaga u dužem vremenskom periodu.

Pobednici Ironman 70.3 trka se kvalifikuju za svetsko prvenstvo Ironman 70.3, gde se takmiče protiv najboljih triatlonaca iz celog sveta.

Foto: IRONMAN 70.3
Foto: IRONMAN 70.3

Foto: IRONMAN 70.3
Foto: IRONMAN 70.3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.