Forgač najjači čovek Evrope

Gabor Forgač iz Mađarske pobednik je izbora za najjačeg čoveka Evrope "Kup Evrope" koji je održan u Novim Kozarcima, kraj Kikinde.

AKIzvor: B92, Beta Evropa
Podeli

Na takmičenju, koje je ove godine održano šesti put, takmičilo se desetoro snagatora, a nakon sabiranja poena u šest disciplina za najjačeg čoveka proglašen je Forgač. On ima 33 godine, bodibildingom se bavi poslednjih šest godina i do danas je ostvario zapažene rezultate u Evropi i svetu.

Vicešampion je najmladji učesnik, dvadesetogodiši Nemac Martin Voldauer, dok je Čeh Jan Salata zauzeo treće mesto.

Snagatori su odmerili snage u povlačenju kamiona od deset tona u sedećem stavu, nošenju kofera od po 140 kilograma, dizanju balvana iznad glave od 140 kilograma i betonskih kugli, takozvanoj "medl" kombinaciji, dok su u "konanovom" krugu vukli teret od 350 kilograma.

Cclan organizacionog odbora Dragan Bogojević ocenio je da su u Novim Kozarcima ove godine uspeli da okupe odličnu ekipu takmičara, zbog čega su svi učesnici rekli da je konkurencija bila izuzetno jaka.

Ovim takmičenjem inicijator nadmetanja, bodibilding klub "Sloboda" iz Novih Kozaraca, proslavio je 20 godina postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.