Naša ekspedicija napada krov sveta

Ilija KovačićIzvor: B92
Podeli

Srpska ekspedicija koja je krenula u osvajanje Mont Everesta stigla je na visinsku kotu od 8300 metara, a napad samog vrha započeće u subotu u 17 časova po centralnoevropskom vremenu. Svi članovi ekspedicije se dobro osećaju i sve u ovom trenutku teče po planu.

"Posle 50 dana velikih nadljudskih napora pod Everestom, najvišom planinom na svetu, došla je i ta noć kada će osam članova ekspedicije krenuti da pokuša da osvoji najviši vrh na svetu. Sa njima je i jedna dama, Dragana Rajblović koja će pokušati da bude prva žena iz Srbije, a i sa Balkana na krovu sveta. Za sada sve ide dosta dobro, vremenske prilike su odlične. Trenutno se tim nalazi na visokom kampu C3 koji je na 8300 metara nadmorske visine. Pohod ka vrhu planiran je u 17 časova po srpskom vremenu, a konačni uspon bi trebalo da traje devet časova", rekao je za B92 vođa ekspedicije Dragan Jaćimović.

Ekspediciju čine uz vođu Dragana Jaćimovića i Dragana Rajblović, Marko Nikolić, Basar Čarovac, Miloš Ivačković, Simo Dragićević, Ilija Andrejić, Dragan Petrić, Gligor Delev i Petar Pećanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.