Najbolji šahista među fudbalerima – Joveljić u Zagrebu učestvuje na EP

Srpski fudbaler Dejan Joveljić nastupiće na predstojećem Evropskom prvenstvu u šahu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Član LA Galaksija će se takmičiti u ubrzanom i brzopoteznom šahu, a tim iz Kalifornije mu je poželeo sreću pred početak učešća.

Sa rejtingom od 2.217, nosi titulu najboljeg šahiste među fudbalerima.

"To nije zvanični podatak ali je na svoj način tačan jer po rejtingu ja to i jesam", rekao je Joveljić u razgovoru za Večernji list i dodao:

"Godi mi to jer obožavam šah i kada god sam u prilici ja igram. Imam dosta prijatelja velemajstora, Fide majstora i međunarodnih majstora i kada god mogu ja ih ‘zamaram‘ za neku partiju ili neke varijante. Ja tako koristim svoje slobodno vreme. Neko voli da šeta, neko da peca, niz je mogućih zanimacija a meni najdraža je igranje šaha. Iako nakon neke lošije partije budem nervozan to je moj ventil."

Kako kaže, svaki dan igra šah.

"Rejting mi je 2217 bodova u standardnom šahu koji je i najbitniji. U onlajn šahu variram između 2300 i 2400 bodova. Nisam loš, ali otkako sam prešao u Los Anđeles, zbog vremenske razlike, s trenerom više ne radim kao pre. Istina je, ja svaki dan igram šah, ali to nije približno korisno kao kada se, s trenerom, radi nešto ciljano", zaključio je Joveljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.