Novi izazov na Tiktoku: Šahistkinja koja je pobedila ministra Malog: Ko je Teodora Injac? VIDEO

Najbolja srpska šahistkinja Teodora Injac pobedila je ministra Sinišu Malog, koji će, kako je i obećao, izdvojiti više novca za Šahovski savez Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Njih dvoje su odigrali partiju šaha, a ministar je na kraju mogao samo da čestita sjajnoj Teodori.

Dvadesetrogodišnja Beograđanka je ispisala istoriju srpskog šaha 2018, kada je u Kragujevcu postala najmlađa seniorska prvakinja naše zemlje.

Teodora spada u sam svetski vrh, a posebnu pažnju skrenula je ovog leta kada je na plentarnoj smotri pobedila nekadašnju planetarnu šampionku Aleksandru Kostenjuk.

Iako je na tom takmičenju u Bakuu eliminisana u osmini finala, bila je svakako hit Svetskog kupa.

Na avgustovskoj listi FIDE došla je do ličnog rekorda 39. mestom, što je bio najbolji plasman bilo kog našeg igrača, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ujedno, ona je sa tim rejtingom od 2.429 poena, izbila na treće mesto među rekordima naših šahistkinja, posle Alise Marić (2.493) i Nataše Bojković (2.460).

Pre nekoliko dana je na Evropskom prvenstvu u Budvi osvojila zlatnu medalju za najbolji pojedinačni rezultat na prvoj tabli, ali i došla do norme za titulu velemajstora. Ovu titulu nije osvojila nijedna šahistkinja u istoriji Srbije.

Podsetimo, muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto je u poslednjem, devetom kolu pobedili Grčku rezultatom 3:1.

@mali.sinisa Jasno je da nisam imao šanse protiv Teodore… 😄 Imamo mnogo mladih, talentovanih šahista, a naša muška reprezentacija nedavno je osvojila i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.🥇Zato ćemo izdvojiti više novca za Šahovski savez Srbije, a radimo i na tome da uvedemo šah u škole.♟️ #šah #šahklub #chess ##sinisamali#Srbija ♬ original sound - Siniša Mali

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.