Novi Pazar ugostio NIS otvorenu školu tenisa za decu

Kompanija NIS i Teniski savez Srbije (TSS) nastavili su sa održavanjem besplatnih škola tenisa za decu širom Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: NIS
Foto: NIS

Ovog vikenda, teniskom karavanu domaćin je bio Grad Novi Pazar i Centar Duga uz podršku Sportskog saveza, gde su deca svih uzrasta imala priliku da uz pomoć stručnih trenera, korišćenja mаnjih reketа i lаkših lopticа, nauče pravila “belog sporta”, ali i odigraju pravi teniski meč.

Ovo je treća poseta NIS-a i TSS-a Novom Pazaru, a u akciji je učestvovala i višestruka šampionka i reprezentativka Srbije 15-godišnja Fatma Idrizović, koja je zajedno sa mališanima odigrala teniski meč, a nakon toga malim šampionima uručila diplome za trud, fer plej i pokazani takmičarski duh.

Besplatne škole tenisa za decu NIS i TSS organizuju već osam godina zaredom. Cilj ove akcije je podrška dečjem sportu, promocija zdravog načina života i pravilnog razvoja mladih.

Foto: NIS
Foto: NIS

Teniski karavan boraviće u ovoj sezoni u ukupno 11 gradova širom Srbije, a sledeće stanice su Vrnjačka Banja, Subotica, Zrenjanin, Opovo i Sokobanja.

NIS je višegodišnji sponzor Teniskog saveza Srbije i želi da doprinese popularizaciji ovog sporta u Srbiji i formiranju novih šampiona koji će naslediti Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Aleksandru Krunić i druge vrhunske tenisere koji ostvaruju zapažene rezultate na terenima širom sveta.

Foto: NIS
Foto: NIS

Foto: NIS
Foto: NIS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.