Marina Maljković i sportisti podržali "Srbiju velikog srca"

Humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" posetila je Sportsko turistički centar Zlatibor,

Izvor: B92
Podeli
Foto: Jelena Marković
Foto: Jelena Marković

"Srbija velikog srca" je organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom sa sedištem u Velikom Gradištu, koja u okviru svog delovanja sprovodi i program "Iznajmljivači velikog srca" i inkluzivni program terapije sportom za decu i mlade sa razvojnim teškoćama i invaliditetom.

Neverbalni autistični dečak Milan Baljić i njegov zdravorazvojni brat blizanac koji trenira košarku u Velikom Gradištu, prisustvovali su treningu ekipe Šangaja, koju predvodi selektorka Marina Maljković, a posle su uživali i na treningu nemačke ekipe Oldenburga koja je na pripremama na planinskoj lepotici.

"Bilo je predivno videti ova dva dečaka, kako su bili oduševljeni u hali na Zlatiboru kada su videli našu selektorku Marinu. To samo govori koliko je ona poznata, a to se vidi i u centru grada, kada joj i mladi i stari prilaze da se slikaju. Takođe su atraktivni i crnoputi košarkaši iz Nemačke. Što se tiče ove humanitarne organizacije, ozbiljno smo razgovarali da napravimo međunarodni sportski kamp u saradnji sa "Srbijom velikog srca", za decu i odrasle osobe sa invaliditetom i teškoćama iz čitavog regiona",
istakao je direktor sportskog centra Nikola Novaković.

Rukovodilac ove humanitarne organizacije Jelena Marković, koja se trudi da deca sa teškoćama imaju sve uslove za bolji život ističe.

"Socijalna inkluzija i terapija sportom su naše osnovno usmerenje u smislu podrške osobama sa invaliditetom iz čitavog regiona.
Podrška Sportsko turističkog centra i vrhunskih sportista, ovde na Zlatiboru, prevazišla je naša očekivanja. Razumeti drugačijeg od sebe i pomoći slabijem najbolji su rezultat timskog sporta. Ove devojke i mladići su danas odneli verovatno najznačajniju pobedu u sportskoj karijeri - bili su uz desetogodisnjeg dečaka koji svakodnevno pobeđuje sebe i svoje teškoće koje autizam nosi. On igra najtežu utakmicu",
istakla je predsednica "Srbije velikog srca ", Jelena Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.