Druga noćna trka "BEG Runway Run" na aerodromu Nikola Tesla

Druga noćna trka koju organizuje Beogradski maraton u saradnji sa aerodromom "Nikola Tesla", a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održaće se 1. juna.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto:Starsport
Foto:Starsport

Generalni direktor kompanije "Vansi", koja upravlja beogradskim aerodromom Nikola Brus izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo da najavi trku.

"Organizovanje ovakvih jedinstvenih dogadja je u DNK "Vansi aerodroma". Naši zaposleni učestvovali su i prošle godine na trci, kada Vansi nije bio operater aerodroma i sa velilim ponosom govorimo da smo posvećeni ovoj trci. Zahvaljujem se našim partnerima", rekao je Brus na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla".

Direktor BGD maratona Dejan Nikolić zahvalio se svima koji su pomogli da se ova trka organizuje.

"Ime trke definiše ono što nas čeka 1.juna. Zato je ova trka na aerodromu spektakularna. Beogradski maraton godinama promovise trkacke dogadjaje i koristi interesantne lokacije. Kroz organizovanje ovakvih dogadjaja promoviše i Beograd i Srbiju", rekao je Nikolić.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je prosle godine bio ucesnik trke, istakao je u da je trčanje na pisti poseban dozivljaj.

"Zahvaljujem se našim domacinima i aredoromu Nikola Tesla sto prepoznali značaj ove trke. Prošlogodisnja trka bila je nešto nepoznato, drago mi je što i ove godine nastavljomo sa sjajnom akcijom, da se trka održi na pist i posalje se sjajna slika aerodroma i Beograda. Drago nam je što Beogradski maraton nastavlja da upotpunjuje maratonsku ponudu", rekao je Mladenović.

Sistem za prijavu biće aktivan od 15. aprila, a prijave će trajati mesec dana. Pravo učešća imaju punoletne osobe koje plate kotizaciju od 2.000 dinara. Trka se održava 1. juna, u jedan sat ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.