"I dalje mi je nerealno šta smo uradile na EP 2015"

"Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i posle pet godina deluje mi nerealno", kaže košarkašica Srbije Sonja Vasić.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorkom Marinom Maljković, 28. juna 2015. godine postala je šampion Evrope, prvi put u svojoj istoriji, pobedom protiv Francuske 76:68.

"I dan-danas kada se osvrnem na taj uspeh, deluje mi nerealno šta smo mi uspele da uradimo. Tokom priprema za to prvenstvo i tokom njegovog trajanja, ni u jednom trenutku nije nam palo na pamet da je to moguće. To je trenutak u kom shvatiš da se snovi ostvaruju, ako se trudiš i zalažeš", rekla je Tanjugu Vasićka, na čijim leđima je te godine stajalo prezime Petrović.

Sve ono što je prethodnih godina rađeno u srpskoj ženskoj košarci, krunisano je te 2015. u Mađarskoj i bio je smao početak velikih uspeha ove selekcije.

Članica idealne petorke i druga najefikasnija igračica u finalu sa 22 poena, istakla je i po čemu pamti taj istorijski šampionat.

"Turnir pamtim po tome što smo igrale veoma promenljivo, od sjaja do očaja prvu fazu, a onda završnica. Tvrdim da nas nijedna ekipa ne bi pobedila, od četvrfinala smo bili najbolja ekipa. Neverovatno lakoća u igri, možda i preterana opuštenost u tom finalu, koja je dovela do toga da ova generacija odigra svoju najbolju utakmicu. Ceo taj ciklus u Budimpešti, naše utakmice i podrška koja nam je došla iz Srbije, bili su momenti u kom smo mi osetile da su nas sve godine treniranja dovele tu. Osetile smo da ispunjavamo svoje snove", zaključila je Vasić.