Aleksandar Atanasijević ima koronavirus

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević zaražen je virusom Covid-19.

SSIzvor: B92, Večernje novosti
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Korektor reprezentacije Srbije je bio pozitivan na testu i, kako je istakao, ima lakšu kliničku sliku ove bolesti.

Atanasijević je najteže dane pandemije koronavirusa proveo u Italiji, gde je bilo žarište, a zaražen je tek po dolasku u Srbiju.

"Pozitivan sam na virus korona. Još ne znam gde sam ga dobio, preslišavam se s kim sam sve bio u kontaktu. Nadam se da nisam nikome preneo zarazu, mojim roditeljima i prijateljima. O tome sada razmišljam i normalno želim da što pre ozdravim", rekao je za "Novosti" Atanasijević.

Popularni Bata je u Peruđi, gde igra već nekoliko godina, proveo dva meseca u karantinu i ujedno se oporavljao od operacije kolena.

Prvi simptom bila je povišena temperatura.

"I sada imam blagu temperaturu. Ustvari, da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin", ističe Atanasijević i zaključuje:

Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim".

Podsetimo, u prvim danima epidemije, od Covid-19 virusa je oboleo i libero Nikola Rosić, koji je virus preležao na beogradskom Sajmu.