Vojvodinu dva seta dele od Lige šampiona

Ekipa Vojvodine NS Seme savladala je Tuluz maksimalnim rezultatom po setovima u meču treće, poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92
Podeli
OSS
OSS

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva boda, a poraženi jedan.
Ako obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti 'zlatni set' (do 15 poena), koji bi se odigrao odmah po završetku revanša.

Novosađani su odigrali sjajnu utakmicu pred 2.000 navijača u Spensu i slavili posle 85 minuta igre – 3:0 (25:22, 25:23, 25:21).

Revanš susret na programu je četiri dana kasnije u Francuskoj, a srpskom predstavniku biće dovoljno da osvoji barem dva seta kako bi ušao u društvo najboljih.

Domaće su predvodili David Mehić i Božidar Vućićević sa po 12 poena, dok su Stevan Simić i Miran Kujundžić poentirali po osam puta.

OSS
OSS

Utakmicu su posmtrali Ivan Miljković, prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i bivši reprezentativci Vasa Mijić i Marko Samardžić.

S druge strane, u redovima Tuluza najviše se istakao Bruno Temponi sa 15 poena, Luka Bašić dodao je 13, a Anres Viljena 11.

Revanš je na programu u nedelju od 20 časova u dvorani Andre Brua u Tuluzu.

Pobednik će direktno u grupnu fazu elitnog takmičenja, a poraženi će evropski put nastaviti u Kupu CEV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.