Zenit nastavio dominaciju Rusije

Odbojkaši Zenita novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu u Berlinu savladali poljsku Aseko Resoviju sa 3:0, po setovima 25:22, 25:23, 25:21.

SOIzvor: B92
Podeli

Sva tri seta bila su neizvesna, u prvom je Resovija imala i tri poena viška na drugom tehničkom tajm autu, ali su igrači Zenita svaki put bili smireniji i zasluženo su slavili. Vilfredo Leon bio je nezaustavljiv u napadu, osvojio je 18 poena, veliku pomoć imao je u Mihajlovu i Andersonu, koji su osvojili po 13.

To je treća titula prvaka Evrope za Zenit, a Rusi su još jednom potvrdili superiornost na kontinentu, pošto im je ovo četvrti uzastopni trofej – 2012. slavio je baš Zenit, zatim Lokomitiva Novosibirsk, a potom i Belogorje.

Srpski odbojkaš Marko Ivović odigrao je dobro za Resoviju, osvojio je pet poena i uglavnom je bio siguran na prijemu.

Meč za treće mesto bio je mnogo uzbudljiviji, a domaći Berlin uspeo je da savlada Belhatov sa 3:2, po setovima 25:21, 19:25, 25:20, 26:28, 23:21. Naš Aleksa Brđović i Srećko Lisinac tako su četvrti u Evropi.

Tim Zenita, novog prvaka Evrope: Metju Džon Anderson, Nikolaj Apalikov, Ivan Demakov, Jevgenij Sivoželez, Teodor Salparov, Said Mir Maruflakrani, Vilfredo Leon, Andrej Aščev, Viktor Poletajev, Igor Kobzar, Aleksander Gutsalijuk, Aleksej Spirodonoc, Vladislav Babiščev, Maksim Mihailov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.