Suret preostalih Supersoniksa – Durent protiv Grina

Jedina dva aktivna NBA igrača nekadašnje franšize Sijetl Supersoniksa sastaće se u velikom Finalu NBA, a u pitanju su Kevin Durent i Džef Grin.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Doug Pensinger/Getty Images
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Njih dvojica su jedini 'preživeli' koji su nastupali za tim koji se preselio u Oklahomu, s obzirom da je centar Tandera Nik Kolison nedavno objavio završetak karijere.

Durent trenutno, drugu sezonu zaredom, nastupa za Voriorse, dok je Džefu Grinu ovo prva godina u Kavsima.

Kej Di i Grin će se možda sastati prvi put finalu NBA, ali ovo neće biti prvi put da će ekipe iz Ohaja i Ouklanda uraditi isto, s obzirom da će ovo biti četvrto sukcesivno finale tih timova.

Durenta su Supersoniksi draftovali i za njih je odigrao samo jednu sezonu u kojoj je prosečno beležio 20.3 poena, 4.4 skoka i 2.4 asistencije.

Grin je imao istu sudbinu kao i krilo Voriorsa, a on je u toj sezoni Sijetla imao 10.5 poena i 4.7 skokova.

NBA fanovi iz Sijetla moraće bar još neko vreme da sačekaju na svoju novu ekipi, ali neće dugo morati da se strpe da bi gledali Durenta u istom gradu, s obzirom da će Sakramento i Golden Stejt tamo odigrati pripremni meč 6. oktobra.

Zanimljiv je podatak da je jedini, izuzev Durenta i Grina, preostali aktivni igrač iz poslednje generacije Supersoniksa francuski košarkaš Mikael Želabal, koji nastupa za Elan Šalon u svojoj rodnoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kralj

Po ko zna koji put, Lebron Džejms pokazao nam je još jednom prethodne noći zašto je bez ikakve sumnje najbolji košarkaš na svetu.

NBA ponedeljak 28.05. 09:05 Komentara: 160
prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu