Tompson: Dobio sam amneziju kad sam ušao u tunel

Košarkaš Golden Stejta Klej Tompson bio je junak pobede u šestoj utakmici finala Zapada nad Hjuston Roketsima, ali kaže da svoj nastup mora da zaboravi što pre.

MLJIzvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Voriorsi su u Orakl areni savladali Hjuston 115:86, ali su tokom meča gubili 17 razlike pre nego što je Tompson počeo da rešeta trojkama.

Bek "Ratnika" je ubacio 35 poena (9/14 za tri), što je novinare podsetilo na 41 poen protiv Oklahome pre nekoliko sezona.

"Ne želim da idem kući. Naporno smo radili ove sezone da bismo je sad završili. Za ovo igramo i kada su vam leđa pritisnuta uza zid taka pokazujete od čega ste napravljeni. Osećaj je odličan, ali čim uđem u tunel zaboravljam na ovu utakmicu", rekao je Tompson.

Kada Tompson ubaci 30 i više poena, Voriorsi imaju skor 8-2 i naredni, odlučujući meč finala Zapada igraju u noći između utorka i srede.

"Trud, intenzitet i strast. Te tri stvari su presudile uz pametnu igru. Kad to radimo, rotiramo i pomažemo jedni drugima, onda smo najbolji odbrambeni tim u ligi. Ovo su trenuci za koje živiš, posebno kao NBA igrač koji želi svoju priliku i ona je tu. Ipak, moramo da dobijemo 'amneziju' u vezi sa večerašnjom utakmicom i da idemo u Hjuston fokusirani", istakao je Tompson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kralj

Po ko zna koji put, Lebron Džejms pokazao nam je još jednom prethodne noći zašto je bez ikakve sumnje najbolji košarkaš na svetu.

NBA ponedeljak 28.05. 09:05 Komentara: 160
prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu