Voriorsi sa ivice ambisa do preokreta i majstorice u Hjustonu!

Golden Stejt Voriorsi vratili su se sa ivice ambisa i izborili sedmi, odlučujući meč finalne serije Istoka protiv Hjustona – 115:86.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanćez
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanćez

Voriorsi, koji su aktuelni šampioni NBA lige, vratili su se posle minusa od 17 poena na kraju prve četvrtine i tako izbegli eliminaciju na svom parketu.

Šampion Zapadne konferencije biće poznat posle majstorice koja je na programu u noći između ponedeljka i utorka u Teksasu.

Činilo se da će ekipa Majka D’Entonija uspeti da napravi novi brejk i dođe do prvog finala posle više od 20 godina, kada je posle prvih 12 minuta na semaforu pisalo 22:39.

Međutim, tada se osetila smanjena rotacija u timu Hjustona, posebno neigranje prvog pleja Krisa Pola, dok su igrači Stiva Kera odgovorili i već do poluvremena prepolovili razliku.

Po povratku na teren sa pauze pojačali su pritisak u odbrani, terali rivale na veliki broj grešaka (Rokitski na kraju imali ukupno 21, naspram 12 Voriosa), a onda i do potpunog preokreta sredinom treće deonice.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanćez
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanćez

Poslednji kvartal dobili su sa ubedljivih 31:9 i prelomili susret, tada su se raspucali vodeći igrači tima, za na kraju ubedljiv trijumf i nadu da mogu da odbrane titulu osvojenu prošle sezone.

Kod domaćina su samo trojica igrača imala dvocifren učinak, ali su oni zbirno ubacili jedan poen više nego čitav tim Hjustona – 87. Najefikasniji je bio Klej Tompson sa 35 poena (13-23 iz igre, 9-14 trojke), 6 skokova i 2 asistencije, Stef Kari je imao 29 poena (12-23 iz igre, 5-14 trojke), 5 uhvaćenih lopti i 6 uspešnih dodavanja, dok se Kevin Durent zaustavio na 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

S druge strane, Dzejms Harden je predvodio Hjuston sa 32 poena (10-24 iz igre, 4-12 za tri), 7 skokova i 9 asistencija, ali nije mogao sve sam. Erik Gordon je dodao 19 poena, pet više od Trevora Arize.

Serija se za konačni obračun seli u Hjuston, a to znači da će finalisti najjače lige sveta u obe konferencije biti odlučeni majstoricama, pošto nas i na Istoku, u sudaru Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa, očekuje sedmi duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kralj

Po ko zna koji put, Lebron Džejms pokazao nam je još jednom prethodne noći zašto je bez ikakve sumnje najbolji košarkaš na svetu.

NBA ponedeljak 28.05. 09:05 Komentara: 160
prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu