Srbiji ukinuta suspenzija – nema prepreka za odlazak na OI u Pariz!

Svetska veslačka federacija (FISA) ukinula je suspenziju Veslačkom savezu Srbije (VSS).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako je saopštio VSS, izmirena su sva dugovanja u vezi sa Svetskim prvenstvom, koje je u septembru prošle godine održano u Beogradu, saopštio je večeras VSS.

"Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta", rekao je predsednik Izvršnog odbora VSS Dušan Kovačević.

"Kao što je VSS najavio odmah po objavljivanju vesti o suspenziji naše krovne veslačke organizacije 22. januara, u neprekidnoj komunikaciji i po dogovoru sa FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa SP, koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan, pa je danas objavom na zvaničnom sajtu FISA samo potvrđena odluka o ukidanju suspenzije", navodi se na zvaničnom sajtu VSS.

VSS je saopštio da je odluku o ukidanju suspenzije danas doneo Izvršni komitet FISA.

"VSS je ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu", saopšteno je iz VSS.

"Ministarstvo sporta je, na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem, prihvatilo obavezu prema FISA, pa su novčana potraživanja potpuno izmirena, a samim tim je i prestao razlog zbog kojeg je Savez suspendovan. Zahvaljujemo se i predsedniku Aleksandru Vučiću što je i na ovaj način podržao naš 'mali' sport, kao i premijerki Ani Brnabić, koja je bila predsednica Organizacionog odbora SP u Beogradu", ističe se u saopštenju VSS.

Predsednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

"SP za seniore bilo je i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu, organizacija je dobila najviše ocene. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije", rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.