"Suvišno je govoriti o Partizanu"

Košarkaši Borca u ponedeljak od 19 sati dočekuju beogradski Partizan u 22. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92
Podeli
STARSPORT
STARSPORT

Crno-beli u dvoranu kraj Morave stižu posle poraza od Armanija u Evroligi, ali i sa skorom od 15 pobeda i šest poraza u regionalnom takmičenju.

Sa druge strane, ekipa Dejana Mijatovića Partizan dočekuje kao 11. na tabeli sa osam trijumfa i 13 poraza.

U prvom delu sezone, crno-beli su 27. novembra savladali tim iz Čačka sa 101:56.

"Smatram da je suvišno govoriti o Partizanu, jer njegova dela svedoče kakav je to tim. Uz Crvenu zvezdu, predstavlja glavnog favorita za osvajanje ABA lige. Posle jednog kriznog perioda, trenutno se nalazi u usponu forme. Igra na pravi način, što i rezultati pokazuju. Nema mesta sumnji, sigurno je da će igrati na maksimalnom nivou protiv nas. Imamo motiv da odigramo dobru utakmicu. Kada igramo protiv silnih rivala, želimo da se pokažemo što bolje. Naspram sebe ćemo imati izuzetno snažnu ekipu, sa sjajnim šuterima na gotovo svim pozicijama. Moraćemo da odgovorimo na veliki pritisak. Takođe, biće potrebno da budemo odgovorni svih 40 minuta", rekao je Dejan Mijatović, trener Borca.

Uroš Čarapić, košarkaš čačanske ekipe, veruje uda će njegov tim biti motivisan protiv crno-belih.

"Pred čačanskom publikom je zaista lepa košarkaška predstava. Naši sugrađani će imati priliku da gledaju učesnika Evrolige u svom gradu. Što se nas tiče, mi ćemo dati sve od sebe, a u nameri da što bolje pružimo otpor. Nadam se da će kod svih igrača postojati motiv više kada budu videli punu halu i da će ostaviti srce na terenu. Takođe, dobra je stvar što ćemo posle dužeg perioda biti kompletni. Mislim da nema potrebe trošiti previše reči o Partizanu, o njegovom rosteru, a posebno o stručnom štabu. Nema sumnje, uz Crvenu zvezdu, to je najkvalitetnija ekipa u regionalnoj ligi, a sigurno je jedan od boljih učesnika Evrolige", poručio je Čarapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu