Anđušić dominira u Francuskoj, Partizanov rival srušio evroligaša

Košarkaši Burga iznenadili su u trećem kolu francuske lige evroligaša ASVEl sa 104:102, posle produžetka na gostovanju u Vilerbanu.

AKIzvor: B92
Podeli

Burg, Partizanov rival u Grupi A Evrokupa, opet je predvodio bivši bek crno-belih Danilo Anđušić sa 22 poena (5/12 iz igre), 5 skokova i 4 asistencije.

Meč je obeležilo čak 75 slobodnih bacanja, a Burg je slavio uprkos tome što je rival imao pet "penala" više, te pogodio dve trojke više.

Anđušić je imao sjajnu podršku od Zakerija Pikoka koji je takođe ubacio 22 poena, 21 je dodao Zek Rajt, 12 Tomas Skrab, a po 10 Luka Ašćerić i Alen Omić uz 7 skokova.

Asvel je predvodio Antoan Dio sa takođe 22 poena, 12 je postigao Dejvid Lajti, 11 je ubacio Kevarijus Hejz, a po 10 bivši NBA šampion Noris Kol i Mustafa Fal.

Burg deli prvu poziciju sa Lavaloa sa maksimalnim učinkom posle tri nekompletna kola, dok je Asvel doživeo već drugi poraz u sezoni.

Partizan će dočekati Burg u petom kolu Evrokupa 28. oktobra, a potom gostovati u Francuskoj 15. decembra u poslednjoj rundi grupne faze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.