Andora stigla Zvezdu, Valensija pomogla Partizanu, dabl-dabl Pena

Košarkaši Andore, Valensije, Cedevite i Lokomotive ostvarili su pobede u poslednjim mečevima sedmog kola Evrokupa.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: EPA/ HAYOUNG JEON
Foto: EPA/ HAYOUNG JEON

Grupa A:
Breša – Andora 73:79
Galatasaraj – Ulm 77:69
Zvezda – Monako 75:91

Andora je savladala Brešu 79:73 u Italiji i izjednačila se sa Crvenom zvezdom na deobi druge pozicije u Grupi A.

Španci su meč prelomili sjajnom trećom četvrtinom koju su dobili 22:9, a predvodili su ih Oliver Stević i David Jelinek sa po 16 poena.

Dvocifren učinak imao je i Mikele Vitali sa 12 poena, dok je Džordan Hamilton ubacio 13, a Avudu Abas 11 poena uz 12 skokova za domaćina.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B:
Alba – Cedevita 102:109
Limož – Lokomotiva 64:72

Lokomotiva je slavila u Limožu 72:64 za drugu uzastopnu pobedu pod kormilom Vlade Jovanovića i ostanak na prvoj poziciji u Grupi B.

Rusi su preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu, a predvodio ih je Dorel Rajt sa 16 poena, dok je Dmitri Kulagin dodao 15 uz šest skokova.

U francuskom timu najefikasniji je bio Aksel Butije sa 17 poena, dok je 14 postigao Dvajt Hardi.

U drugom meču grupe Cedevita je iznenadila Albu pobedom 109:102 u Berlinu, okončavši seriju Nemaca od četiri pobede u EK, osam uzastopnih u svim takmičenjima.

Zagrepčane je nosio Džastin Kobs sa 20 poena i devet asistencija, a pratili su ga Džejkob Pulen sa 18, Vitor Benite sa 17 i Džejms Bel sa 14 poena uz sedam skokova.

Najefikasniji u timu Albe bili su Jonas Matisek i Rokas Giedraitis sa po 16 poena, 15 je dodao Nils Gifi, dok je Stefan Peno zabeležio dabl-dabl sa po 12 poena i asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C:
Valensija – Turk Telekom 101:83
Zenit – Partizan 75:71

Valensija je pobedom nad Turk Telekomom 101:83 iskoristila poraz Asvela i izjednačila se sa francuskim timom na deobi prvog mesta.

Osim toga, Španci su ostavili i dobre šanse za Partizan da se izbori za Top 16 fazu jer crno-beli pred poslednja tri kola imaju samo pobedu manje od četvrtoplasiranog turskog tima.

Valensiju su do ubedljive pobede predvodili Majk Tobi sa 15, Vil Tomas sa 14, Sem van Rosom sa 13 poena i sedam skokova, Bojan Dubljević sa 12 poena i šest asistencija, te Met Tomas sa 11 poena.

U redovima Turk Telekoma najefikasniji je bio Silven Landesberg sa 17 poena, a najbolje ga je pratio Vladimir Štimac sa 16.

Keni Gebrijel je dodao 13, dok je Redži Reding ubacio 12 uz deset proigravanja i četiri ukradene lopte.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.