Bilan predvodi Hrvate dok ne dođe Simon

Selektor Hrvatske Ivica Skelin pozvao je 16 igrača za kvalifikacije za Mundobasket, a od nosilaca igre sa Evrobasketa 2017 tu će biti samo Krunoslav Simon.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Međutim, Hrvatska se neće moći osloniti na Simona na oba meča, on će zbog obaveza u Anadolu Efesu propustiti duel sa Holandijom 24. novembra, ali će se priključiti ekipi za meč sa Italijom dva dana kasnije u Draženovom domu.

Najzvučnije ime sa ostatka spiska je bivši centar Cedevite Miro Bilan, kojem je karijera poslednjih godina krenula silaznom putanjom, pa trenutno igra za francuski Strazbur.

Tu su još Darko Planinić, Dominik Mavra, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Josip Sobin, Jakov Mustapić, Boris Barać, Domagoj Bošnjak, Josip Bilinovac, Luka Božić, Ivan Ramljak, Toni Katić, Filip Krušlin i Roko Badžim.

"Izabrao sam najbolju grupu igrača kojima raspolažemo, s obzirom na okolnosti. Gledao sam i neke druge, osim onih koji su na širem popisu od 24, a gledaću ih i dalje. Kod izbora sam se vodio principom da se radi o igračima koje poznajem, s kojima sam radio ili s kojima sam se susretao", rekao je Skelin.

Hrvatska već godinama ne uspeva da stvori tim u pravom smislu te reči bez obzira na brojne fantastične individualce, a i posle ovogodišnjeg EP opet su u prvi plan iskočili sukobi.

"Idem onako kako mislim da je dobro za hrvatsku košarku. Smatram da ponovno ići s veteranima i ponovno neka pitanja gurati ispod tepiha, nije ispravno. Veterani su zagazili već u dobre godine. Vidimo i po njihovim klubovima da već nakon prvog dela neki imaju problema s ozledama, da su načeti. Zamislite da od njih tražim da igraju dve utakmice u tri dana. Mislim da oni to, možda, i ne bi bili u stanju", dodao je selektor Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.