Poraz Srbije,Jovanoviću slomili nos,Tejić povređen

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz na Univerzijadi u Tajpeju.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Orlovi" su izgubili od Meksika 83:89 (24:14, 17:26, 28:17, 14:32) u četvrtom kolu Grupe A.

Srbija je sa skorom 3/1 i dalje prva u grupi, ali za siguran prolaz u četvrtfinale neophodna joj je pobeda protiv domaćina Tajvana u poslednjem kolu.

Ekipa selektora Zorana Todorovića je protiv Meksika igrala bez najboljeg igrača Marka Tejića.

Srbija je dobro počela utakmicu, diktirala tempo i preko Ilije Đokovića stekla dvocifrenu prednost na kraju prve četvrtine (24:14). Meksiko je u nastavku duela uspeo da nametne svoj stil igre i do kraja poluvremena dodje do rezultatskog priključka – 41:40.

Srpski reprezentativci su najbolju igru prikazali u trećoj četvrtini kad su zahvaljujući Strahinji Jovanoviću i Marku Brkiću stekli rekordnu prednost na isteku 30. minuta – 69:57.

Od tog trenutka krenula je velika serija Meksikanaca koji su pogađali gotovo iz svih pozicija. Srbija je bila u vođstvu do 36. minuta, a poslednji put rezultat je bio izjednačen kad je na semaforu pisalo 82:82. U preostala dva i po minuta Srbija nije uspela da poentira iz igre, što je Meksiko iskoristo da serijom 7:1 dođe do vredne pobede.

"Stiže nas umor od turnira u Kini, a povrede sve više uzimaju danak. Nismo mogli danas da računamo na Tejića zbog povrede zgloba, Pavlović je zbog bolova u zadnjoj loži izašao već u prvoj četvrtini, Brkić je dobio jak udarac u kvadriceps, a Jovanoviću su polomili nos. Kako ćemo sutra u utakmicu odluke protiv Tajvana i 15.000 navijača, ne znam ni sam. Nešto ćemo već smisliti", rekao je Todorović, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.