Ko je Australijanac koji stiže u Partizan?

Nakon nekoliko nedelja odlazaka, u narednim se najavljuju dolasci u KK Partizan, a prvi od igrača koji će obući crno-beli dres je jedan Australijanac.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Novi trener Partizana trebalo bi da bude Miroslav Nikolić, a spekuliše se da bi s njim u Humsku 1 mogli da dođu i neki igrači iz KK Dinamik.

Kako su u utorak prenele Večernje novosti, u pitanju je 20-godišnji plejmejker Tomas "Tom" Vilson, koji je protekle sezone igrao i u NCAA ligi.

"Jedva čekam da počne novo poglavlje. Nisam zaboravio sve ljude koji su mi usput pomogli da dođem dovde", napisao je Vilson na svom Tviter profilu.

Njega je u SAD doveo legendarni trener Leri Braun na leto 2016, došao je kako bi radio sa mentorom Alena Ajversona, ali su sarađivali samo mesec dana jer je trener napustio koledž u kontroverznim okolnostima.

Vilson je nastupao za univerzitet Južni metodist univerzitet iz Dalasa u Teksasu, gde je prosečno beležio 1,6 poena uz skok i 0,5 asistencija na deset utakmica, pre transfera u Bojzi Stejt u januaru.

Međutim, mesec dana nakon odlaska iz Mustanga, početkom februara napustio je i Bronkose zbog slabe minutaže, te počeo profesionalnu karijeru u domovini.

Nastupao je za Viktorija Navi tim u U20 šampionatu Australije gde je prosečno beležio 18,1 poena i 4 asistencije po meču na sedam utakmica.

Vilson je pre tri godine blistao u U17 timu Australije na Svetskom prvenstvu sa prosekom od 12,3 poena i 6,5 skokova i 1,7 asistencija, dok je u finalu postigao 23 poena uz sedam asistencija, šest skokova i ukradenu loptu u porazu od SAD 99:92.

Kao kapiten je predvodio "Ozije" na U19 Svetskom prvenstvu u Grčkoj 2015 gde je doživeo frakturu fibule, a prosečno je postizoa 6,4 poena uz 4,4 skokova i 2,8 asistencija tokom 18 minuta na pet mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.