Perperoglu se vraća u Panatinaikos

Grčkom košarkašu Stratosu Perperogluu (32) istekao je ugovor sa Barselonom, a kako prenose španski mediji karijeru će nastaviti u Panatinaikosu.

AKIzvor: B92 Španija
Podeli
Foto: EPA/ANDREU DALMAU
Foto: EPA/ANDREU DALMAU

Perperoglu je u jednoj od najgorih sezona Barselone u poslednjih 25 godina prosečno beležio 6,4 poena uz 3,1 skokova i 1,5 asistencija po utakmici u Evroligi.

Krilni igrač je već bio član Panatinaikosa 2007-2012, prethodno je nastupao za Iljasikos i Panionios, a pre dolaska u Barselonu 2015. igrao je za Olimpijakos i Anadolu Efes.

Tri puta je osvajao Evroligu (2009, 2011, 2013), četiri puta šampionat Grčke, uz tri Kupa u domivini i jedan u Turskoj.

Odlazak Grka je samo jedan u nizu koji će se sigurno dogoditi iz Blaugrane, nakon što katalonski gigant prvi put od 2006. nije stigao ni do polufinala plej-ofa Endesa lige.

Prvi je iz Barse otišao trener Jorgos Barcokas, od koga se nakon sjajnih rezultata sa Olimpijakosom (osvojio Evroligu 2015) i Lokomotivom Kubanj (igrao Fajnal-for 2016), očekivalo da vrati ovaj klub u evropski vrh, ali je doživeo potp.

Španski mediji spekulišu da će za njima Blaugranu napustiti redom Aleks Renfro, Gzevijer Manford i Bred Oleson, koji takođe postaju slobodni igrači jer im ističu ugovori sa Barsom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.