F4 Evrolige: Bogdan i Kalina napadaju Teov tron

Evropa će u nedelju dobiti novog šampiona Evrope u košarci, a bitke u Istanbulu vodiće – CSKA, Fenerbahče, Real Madrid i Olimpijakos.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Prvi put u istoriji Evrolige na Fajnal-foru će se sastati četiri tima koja su tokom sezone već imala međusobne okršaje.

U prvom polufinalu u petak od 17:30 igraće branilac titule CSKA i specijalista za ove turnire Olimpijakos, dok se od 20:30 sastaju uslovno rečeno domaćin Fenerbahče i najbolji tim regularnog dela sezone Real Madrid.

Evroliga, Fajnal-for:

Petak:
17:30 CSKA – Olimpijakos
20:30 Fenerbahče – Real

Nedelja:
17:00 Za treće mesto
20:00 Finale

Četiri najbolje ekipe Evrope se odlično poznaju – godinama imaju istu kičmu tima, često su se sastajali proteklih sezona, a u Istanbulu će biti i repriza polufinala F4 iz 2015. kada su ih predvodili isti treneri kao i danas i u svojim sastavima imaju 23 igrača koji su i tada bili u ekipama.

Tada je Olimpijakos savladao CSKA, a Real porazio Fener na njegovom debiju na F4, da bi u finalu domaćin osvojio titulu. Konačan poredak je bio – Real, Olimpijakos, CSKA, Fener.

Međutim, od tog F4 CSKA i Fener su bili bolji u međusobnim okršajima. "Armejci" ne samo da su bili bolji od Olimpijakosa oba puta ove, nego i prethodne sezone, ali sve četiri pobede su ostvarene sa do sedam poena razlike. U petak će tražiti osvetu za dramatičan poraz u finalu na prethodnom F4 u ovom gradu.

S druge strane, Fener je dobio pet od sedam okršaja sa Realom od pomenutog polufinala u Madridu, uključujući maksimalnih 3-0 u plej-ofu prošle sezone. U regularnom delu ove i prošle sezone obe ekipe slavile u mečevima na svojim parketima.

Pročitajte više o učesnicima F4 EL i učestvujte u anketu ko će osvojiti u našoj temi F4 Evrolige: Bogdan i Kalina napadaju Teov tron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.