Muta nije uspeo da iznenadi Partizan u Pioniru

Košarkaši Partizana pobedili su u hali “Aleksandar Nikolić” ekipu Dinamika, u meču trećeg kola košarkaške Superlige – 76:66.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Superliga, 3. kolo:

FMP - Zvezda 61:94
Spartak - Borac 75:68
Mega Leks - Vršac 93:91
Partizan - Dinamik 76:66

Tabela:
Zvezda 3-0
FMP 2-1
Partizan 2-1
Mega Leks 2-1
Borac 1-2
Dinamik 1-2
Spartak 1-2
Vršac 0-3

Crno-beli su upisali drugu pobedu u ovom takmičenju i sada imaju skor 2-1, dok izabranici Miroslava Nikolića posle tri kola imaju dva poraza i jednu pobedu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džamont Gordon sa 14 poena, dok je Marinković upisao 12, a Birčević 11 poena.

Kod gostiju, Marko Čakarević je meč završio sa 21 poenom, od toga 12 sa linije slobodnih bacanja, a pratio ga je bivši košarkaš FMP Kimani Frend sa deset.

Gosti su odlično započeli meč i tokom prve četvrtine konstatno vodili predvođeni bivšim igračem Partizana Markom Čakarevićem i iskusnim Frendom.

U sastavu crno-belih nije bilo Vila Hečera zbog povrede koju je zaradio u derbiju, u prošlom kolu KLS.

Posle deset minuta igre ekipa Miroslava Nikolića imala je dva poena prednosti -16:14, ali su crno-beli uspeli da se vrate u igru i na odmor su imali ubedljivu prednost – 40:31.

U ekipi Aleksandra Džikića raspoloženi su bili Marinković, Birčević i Gordon koji u trećem kvartalu odvode svoj tim na +15.

Uz raspoloženog Čakarevića, Dinamik je uspeo da ublaži prednost crno-belih, ali je dalje od toga nisu mogli.

Istim tempom ekipa Aleksandra Dćikića je nastavila u poslednjem kvartalu, gde je u jednomtrenutku došla i do maksimalnih +17, da bi Partizan rutinski rutinski završio meč, za novu opobedu i drugo mesto na tabeli posle tri kola Superlige Srbije.

Tok meča:

Gosti su poveli na startu poenima bivšeg igrača crno-belih Marka Čakarevića, koji je bio precizan s linije slobodnih bacanja, dok je na drugoj strani Branislav Ratkovica upisao prve poene za svoj tim – 2:2.

Ekipa Miroslava Nikolića ponovo je povela i imala prednos od tri poena 7:4, da bi poenima Vrabca, a potom i Ratkovice došli do novog izjednačenja – 7:7.

Poenima bivšeg košarkaša Kimani Frenda, Dinamik je došao do novog vođstva koji nisu ispuštali do kraja prvog kvartala – 16:14.

Starsport
Starsport

U drugom kvartalu ekipa Aleksandra Džikića se „probudila“ i poenima Pota izjednačili na 16:16.

Poenima Džamonta Gordona crno-beli prvi put vode na meču – 18:16.

U nastavku meča Pot je upisao dva poena, da bi potom Sedmak uzvratio trojkom, a Gordom još jednim je bio precizan za dva poena za prednost domaćina – 23:19.

Do kraja kvartala crno-beli su povećavali prednost i u finišu te deonice zabeležili su dvostruku prednost – 33:23.

Partizan je u do dolaska na odmor održavao prednost i nije dozvolio protivniku da mu se rezultatski približi, pa posle trojke Mihajla Andrića odlaze na odmor sa devet poena prednosti – 40:31.

Getty Images
Getty Images

Odmah na startu trećeg kvartala Vanja Marinković je pogađa za tri poena, da bi Džamont Gordon bio precizan u šutu za dva, i crno-beli prave seriju od 5:0.

Seriju domaćina prekida Lazić, da bi Birčević ubacio još jednu trojku, ali Čakarević na drugoj strani vraća trojku.

U nastavku meča, Luković i Ratkovica upisuju poene, a na isti način uzvraćaju Lazić i Čakarević za 52.41.

Čakarević je bio raspoložen u sastavu Mute Nikolića i iskoristio je oba slobodna bacanja. Potom, još jedna trojka, a ovoga puta precizan je Mihajlo Andrić, da bi sa linije 6, 75 ubacio i Gordon - 61:47.

Novica Veličković pogađa oba puta sa crte, potom njegovi poeni iz igre,a uzvraća Aleksandar Lazić i posle 30 minuta igre crno-beli imaju +13 (65:52).

Poslednji kvartal crno-belo otvaraju sjajnom serijom od 8:1, uz šest poena kapitena crno-belih. Andrić je potom pogodio i devetu timsku trojku, za 72:55.

Vulikić odgovara novom trojkom za gostujući sastav, a pre toga je polovično iskoristio bacanja Marko Čakarević - 72:58.

Iako je Dinamik dobio poslednji kvartal sa 14:11, nisu uspeli da se približe protivniku koji je zabeležio drugu pobedu kod kuće i meč završio sa deset poena prednosti – 76:66.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.