Stefon Marberi ostaje 'kineski car'

Američki košarkaš Stefon Marberi sigurno će igrati još godinu dana i pregovara sa nekoliko kineskih klubova, pošto je raskinuo ugovor sa Peking Daksima.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Marberi će sigurno igrati još godinu dana", rekao je njegov agent Vang Meng za Asošiejted pres.

Marberi (40) je prešao u Peking Daks 2011. godine i osvojio tri šampionske titule u kineskoj ligi. On nije uspeo da se dogovori sa upravom tog kluba o nastavku saradnje pa je ugovor raskinut.

"Bez obzira gde ću biti... Peking će zauvek biti moj dom. Hvala svim navijačima na razumevanju", naveo je Marberi na društvenim mrežama.

U pismu navijačima, Marberi je naveo da je uprkos povredi tetive na početku sezone i dalje mogao da predvodi ekipu, a da je upravi kluba ponudio mogućnost da mu smanji platu za 20 odsto, kako bi mogao da radi i kao trener i kao igrač.

Vang je rekao da je Marberi hteo da ostane u Peking Daksima, pošto nije bio zadovoljan što se ekipa nije plasirala u plej-of prošle sezone i želeo je to da popravi.

Agent je dodao da je bilo "mnogo nesigurnosti" u klubu, oko dovođenja novih igrača i trenera.

Bivši košarkaš Njujork Niksa, Finiks Sansa i Minesota Timbervulvsa zahvalio je klubu na raskidu ugovora, pošto će i dalje moći da igra u kineskoj ligi, a taj potez čelnika kluba nazvao je "blagoslovom poslednjoj želji jednog veterana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu