Efes za istoriju - preko Fenera do Top 8

Košarkaši Efesa pobedili su na svom terenu Fenerbahče sa 80:77 (21:14, 23:21, 21:19, 15:23) u utakmici 28. kola Evrolige i tako obezbedili plasman u Top 8.

SMIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Evroliga, 28.kolo

Efes – Fenerbahče 80:77
Makabi – Žalgiris 77:93
Milano – Bamberg 76:84
Baskonija – Panatinaikos 63:72

petak:
17.00 Uniks – CSKA
18.15 Darušafaka – Galatasaraj
20.00 Olimpijakos – Real Madrid
21.00 Barselona – Crvena zvezda

To je bila i prva pobeda u Evroligi koju su košarkaši Efesa ostvarili nad gradskim rivalom.

Izabranici Velimira Perasovića bili su dominatniji od samog starta meča i već posle prvog dela igre stekli veliku prednost, ali je ekipa Željka Obradovića u poslednjih deset minuta priredila dramu u Istanbulu.

Sredinom trećeg kvartala, domaći sastav imao je +17, ali su domaćini poslednju deonicu odigrala sjajno i u poslednjem minutu predvođeni Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Kalinićem uspeli da smanje zaostatak na četiri poena.

Fenerbahče minut do kraja je uspeo da istopi prednost protivnika na minus dva – 78:76.

Posle tajm auta Perasovića, košarkaši Efesa su pogrešili kod ubacivanja lopte sa strane, pa je Fener imao priliku da povede. Bogdanović je pokušao za tri poena, ali je promašio, a potom Kalinić pravi faul, pa su domaći sa linije penala podigli razliku.

Poslednju šansu za Fener imao je Dikson, posle dva promašena slobodna bacanja Pola, ali njegov pokušaj za tri, nije pogodio ni obruč.

Pritnscreenshot
Pritnscreenshot

Bogdan se vratio na parket posle jedne utakmice pauze zbog povrede skočnog zgloba i postigao 16 poena (2 sk, 4 as), dok je Nikola Kalinić uz 12 poena imao i tri ukradene lopte

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Bobi Dikson sa 19 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a ekipu Anadolu Efesa do pobede su vodili Brajan Danston sa 14 poena i četiri skoka, dok je Džejson Grejndžer postigao poen manje.

Esef je upisao 16. pobedu i sedmi je na tabeli sa jednim trijumfom više od Crvene zvezde.

Ekipa Željka Obradovića je svoje mesto u četvrtfinalu obezbedila još ranije, četvrta je na tabeli sa skorom 17 pobeda i 11 poraza.

Ovim se komplikuje i situacija u kojoj se nalazi Crvena zvezda pošto crveno-beli matematički nisu obezbedili mesto u plej-ofu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu