Počinje rasplet u ABA: Partizan u Zagrebu

U prvoj utakmici prvog polufinala regionalnog košarkaškog takmičenja, košarkaši Partizana od 19 časova gostuju Cedeviti u Zagrebu.

PTIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Izabranici Aleksandra Džikića napravili su korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, kada su ligaški deo takmičenja završili na petom mestu i time ostali bez borbe za titulu.

Ovoga puta, crno beli su posle 26 utakmica, zabeležili 19 pobeda i 7 poraza, što je bilo dovoljno za treće mesto i duel sa Cedevitom u polufinalu.

Trener Partizana Aleksadar Džikić je istakao da dosadašnji rezultati nemaju nikakav značaj, iako je Partizan oba puta poražen u međusobnim duelima.

"Nadam se da da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima pre svega zato što je takmičarska i beskompromisna. Generalno borimo se za nešto i ne treba očekivati lepršavost i ’umiranje u lepoti’, posebno što ni jedan ni drugi tim nisu takvi", rekao je Džikić.

On je dodao da crno-beli pred početak plej-ofa nemaju rezultatski imperativ.

"Generalno, rezultatskog imperativa nemamo, jer ono što smo na nivou kluba planirali to i radimo. Pošto volite definicije, Cedevita je recimo favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima, a ni nama. Očekujem da i jedni i drugi budemo potpuno rešeni da damo sve od sebe, ne očekujem ništa manje od toga", kazao je Džikić.

Uloga favorita sigurno da je na strani Zagrepčana, pošto je to ekipa koja svake sezone pretenduje na visok plasman. Prethodne sezone ispali su u ovom delu takmičenja od Crvene zvezde, koja je na kraju i obranila trofej regionalnog šampiona.

"Te utakmice ne znače ništa. Sigurno da su jedan pokazatelj, ali ovo je nešto sasvim novo. Prošle sezone smo imali 2:0 protiv Zvezde, pa su nas oni dobili u polufinalu... Te utakmice nam daju smernice da one stvari koje su bile dobre pokušamo da ponovimo, a druge stvari da popravimo i to je to. Spremamo se da u subotu odigramo jednu dobru utakmicu i ostvarimo prvu pobedu", rekao je Mršić.

Ekipa Veljka Mršića duel dočekuje u punom sastavu, dok će Partizan vrlo verovatno biti oslabljen ne igranjem Lukovića i Gordona.

U drugoj polufinalnoj utakmici u nedelju od 19 časova prvoplasirana ekipa ligaškog dela i aktuelni šampion ekipa Crvene zvezde dočekuje Budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.