Anđušić tragičar, Partizan ispustio Cedevitu

Košarkaši Partizana poraženi su u Zagrebu od Cedevite sa 75:72, u 12. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92
Podeli

Crno-beli su odigrali veoma dobar meč protiv jednog od favorita za titulu, ali su ipak posustali u samom finišu.

Odlučilo je promašeno slobodno bacanje Danila Anđušića šest sekundi pre kraja za izjednačenje. Na drugoj strani Pulen i Babić su od četiri ubacili dva penala, a u poslednjoj sekundi trojku za produžetak iz nemoguće pozicije promašio je Marinković.

Crno-beli su u većem delu utakmice imali prednost, krajem prvog dela imali su i +9, ali u nastavku ipak nisu izdržali i pretrpeli su osmi poraz u sezoni.

Kevin Džons odigrao je još jedan odličan meč sa 21 poenom i 6 skokova, a pratio ga je Vitkovac koji je imao 10 poena, 3 skoka i 12 iznuđenih faulova. Anđušić i Magdevskli ubacili su po 8, a Perović 6 poena. U sastavu Cedevite 13 poena ubacio je Bilan, 12 Pulen, a 11 Voker.

Tok meča:

Kevin Džons otvorio je sjajno duel u Zagrebu, ali nije imaom pomoć saigrača na startu. Ubacio je startnih 7 poena bez promašaja, Partizan je poveo 5:0, ali se Cedevita brzo vratila serijom 11-2.

Veoma slab početak utakmice imao je Džamar Vilson koji je u prva tri minutas izgubio već četiri lopte. Posle tajm-auta je Partizan zaigrao bolje, vratio je vođstvo, pa je reagoao na drugoj strani i Veljko Mršić 12:11.

Džons je nastavio sa sjajnom igrom, nije ništa mogao da promaši, a u finišu prve deonice pridružili su mu se još neki igrači, pa je Partizan velikom serijom došao do +9 (23:14). Marinković je ubacio jednu trojku, Perović i Vitkovac su takođe poentirali, a crno-beli su posle prve deonice imali +6 (23:17).

Cedevita se početkom druge deonice vratila trojkama, ali je Partizan brzo odgovorio. Aranitović, Vrabac i anđušić vratili su prednost crno-belima koji su došli do +7 u 15. minutu - 32:25.

U prvom poluvremenu igralo se u serijama, pa je Cedevita u finišu uspela da uhvati priključak i Partizan je posle 20 minuta imao poen prednosti - 36:35.

Početak drugog poluvremena doneo je rezultatsku klackalicu. Nijedna ekipa nije uspevala da napravi ozbiljniju prednost, a u sastavu Partizana Kevin Džons nastavio je sa odličnom igrom.

Partizan se niej predavao, igrao je čvrsto u odbrani, sačekao je i nekoliko promašaja domaćina za tri poena, pa je posle poena Vitkovca vodio sa 52:49 nakon 30 minuta.

Ipak, Cedeviti je bilo dovoljno samo 40 sekundi da dođe do prednosti u poslednjoj deonici. Partizan je odigrao nekoliko loših napada i Božić je odmah reagovao tajm-autom.

Šest poena postigla je Cedevita bez odgovora na startu poslednje deonice, a Partizanove prve poene u tom periodu ubacio je Vitkovac sa penala posle tri i po minuta – 55:54.

Usledila je serija domaćina 8-2 za najveće vođstvo na meču (63:56). Magdevski i Anđušić su ipak vezanim trojkama naterali Mršića na tajm-aut (63:62).

Džons je produžio seriju i doneo vođstvo Partizanu, Vajt je poentirao na drugoj strani, a tri minuta pre kraja Marinković je ubacio trojku sekund posle kraja napada.

To je kaznio Pulen na drugoj strani trojkom, Džons je približio svoj tim na -2, a Pulen je dva minuta pre kraja sa penala ponovo vratio četiri poena prednosti (70:66).

Usledio je dugačak napad crno-belih, nekoliko promašenih trojki i nekoliko skokova u napadu, a na kraju je Magdevski ubacio trojku za 70:69.

Bilan se izborio za slobodna bacanja, ubacio je jedno, a Milutinović je minut pre kraja izjednačio. Pulen je promašio posle prodora, ali je Anđušić promašio ceo koš 18 sekundi pre kraja.

Crno-beli su se odlučili da prave faul, Pulen je ubacio oba slobodna bacanja 11 sekundi pre kraja, a na drugoj strani šest sekundi pre kraja fauliran je Anđušić koji je promašio prvo.

Ispostavilo se da je to odlučilo. Na drugoj strani je Pulen promašio jedno bacanje, ali je Cedevita uhvatila skok u napadu, Babić je ubacio još jedno bacanje, a Markinković je iz teške pozicije promašio produžetak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.