Kalinić: Pobedili smo – iako smo lošiji

Krilni igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je presrećan zbog osvajanja titule prvaka istakavši da su pobedili iako su "lošiji tim od Partizana".

Izvor: B92
Podeli

“Osećam se zadovoljno, totalno ispunjeno... Jedna teška sezona je iza nas – sezona u kojoj smo odigrali 80 klupskih utakmica, ja lično možda i 100 mečeva, ako se računaju i nastupi za reprezentaciju. Zaista smo umorni, ali je najbitnije da smo uspeli na završimo sezonu kako valja i kako treba. Sada sledi odmor od dvadesetak dana i idemo dalje...“.

Crveno-bei su sa maksimalnih 3:0 u finalnoj seriji Košarkaške Superlige Srbije savladali večitog rivala Partizan – osvojivši 16. titulu u klupskoj istoriji, a prvu od 1998. godine.

Kao što je naš trener više puta rekao – još jedna teška utakmica, možda ne toliko lepa za oko, ali retko kada su takve finalne utakmice. Najbitnije je da smo na kraju uspeli da pobedimo, Zvezda je pobedila Partizan prvi put od 1998. godine – svi slave i sjajno se osećamo“.

Srebrni reprezentativac istakao je da su uspeli da pobede – "iako su lošiji tim".

Sve što smo postigli – postigli smo u izuzetno jakoj konkurenciji, kako u ABA ligi tako i u Evropi. Pri tom su iz Partizana govorili razne stvari – o lošem timu, ali ja mislim da to nije ni malo loš tim. Kada imaš igrače koji su igrali u Klivlendu u finalu NBA lige, koji su igrali u Makabiju, u Panatinaikosu, učestvovali u Evroligi dugi niz godina. Ali, eto, dokazali smo još jednom, iako smo bili ’lošiji’ tim, po nekim prognozama, da smo osvojili titulu i to je najvažnije“, jasan je Kalinić.

Kalinić ne deli mišljenje određenog dela javnosti – koji je smatrao da sezona ne bi bila uspešna da, posle plasmana u Top 16 fazu Evrolige, osvajanja ABA lige i nacionalnog Kupa, nije osvojena šampionska titula Srbije.

To je glupost, prosto glupost, jer ne znam šta jedna ekipa treba da uradi. Ući u Top 16 sa još 15 ekipa koje su vrhunske rvropske, da budeš u društvu sa Real Madridom, Barselonom, Makabijem, Žalgirisom... Posle toga osvojiš ABA ligu po prvi put, pobediš Partizan u polufinalu, Cedevitu u finalu – pri tom na tom putu srušiš sve rekorde – ne mogu da kažem da ljudi nisu realni, pošto shvatam sve njihove želje. Titula nije osvojena dugi niz godina, pa mogu da razumem zašto im toliko znači. Ali, smatram da bi i bez toga sezona bila fenomenalna i uspešna, a ovim smo samo stavili ’šlag na tortu’. Prepun sam emocija, presrećan, napravili smo ’prevelik’ uspeh ovom triplom krunom“.

Za kraj, popularni Kalina rekao je da bi voleo da ostane na Malom Kalemegdanu.

Imam važeći ugovor, ima vremena, pričaćemo na leto, ali moja želja je da ostanem ovde i nastavim ovu priču. Ipak, kao što svi znamo, sve zavisi od kluba, sastava tima, situacije u Srbiji, na tržištu, jer od danas do sutra mogu razne stvari da se dogode. Ali, naravno, moja velika želja je da ostanem i da nastavim ovu dobru priču koju smo započeli“, zaklučio je Kalinić.

To smo mi #sminka #2015 #cimeri #JaciSmoOdSudbine #triplet

A photo posted by Nikola Kalinic (@nikola_kalina) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu