Luka: Gospoda na terenu i van njega

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je da su svi igrači tog klupa u istorijskoj sezoni bili gospoda na terenu i van njega.

ĐNIzvor: B92
Podeli

’Crveno-beli’ su osvojili prvu titulu državnog prvaka posle 17 godina, ali i napravili najveći uspeh u istoriji kluba zbog "triple krune" i ucešća u Top16 fazi Evrolige.

Zvezda je pobedila večitog rivala treći uzastopni put 58:54, donevši timu sa Malog Kalemegdana prvu titulu od 1998. godine.

„Kad se okrenem i pogledam kakav je početak sezone, neću da kažem da je ovo iznenađenje, ali nikome nije bilo ni na kraj pameti da može biti ovako uspešna. Sezona je bila nikad teža, ali smo uradili veliki posao i izneli je kao prava ekipa. Bili smo gospoda na terenu i van njega. Sezona je bila bez ikakve mrlje – ponosan sam jer sam deo tima koji je pokazao veliko srce“, rekao je Mitrović.

Mnogi su u poslednje vreme pokušali da umanje vrednost takmičenja Košarkaške Superlige, ali kapiten je svestan koliko je teško stići do pehara.

„Svaki trofej nosi neku težinu i radost. Mnogi su pokušali da obezvrede ovaj trofej, ali je dovoljan motiv bio da budemo prva generacija koja je osvojila tri trofeja i ušla u Top 16 Evrolige. Ne bi se pričalo o potpuno uspešnoj sezoni bez ovog trofeja, čak bi se možda okarakterisala i kao neuspešna“, dodao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu