Dangubić: Titula za sve ljude iz senke

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić posvetio je titulu u Superligi Srbije svim ljudima u klubu koji se nalaze u „senci“.

ĐNIzvor: B92
Podeli

’Crveno-beli’ su osvojili prvu titulu državnog prvaka posle 17 godina, ali i napravili najveći uspeh u istoriji kluba zbog "triple krune" i ucešća u Top16 fazi Evrolige.

Zvezda je pobedila večitog rivala treći uzastopni put 58:54, donevši timu sa Malog Kalemegdana prvu titulu od 1998. godine.

„Osećaj je neverovatan. Bilo je mnogo teško i znamo šta smo sve prošli – koliko treninga, putovanja...Osvojili smo sve što smo mogli, kao što smo najavili i kao što se očekivalo. Taj pritisak se osećao tokom cele sezone. Bili smo jedina ekipa koja je igrala sa tim pritiskom. Tim je neverovatan – sastavljen je da može to da uradi. Svaki pojedinac je doprineo radom, igrom i ponašanjem. Biti prvak u sva tri takmičenja nije lako i nemam šta da kažem. Presrećan sam. Sada nam ostaje da slavimo i da se odmorimo.Zahvalio bih se svima, najviše onima koji su u senci i koji se ne vide, a ostaju po šest-sedam sati na terenu sa nama. Oni su veoma bitni i sigurno su deo tima“, rekao je Dangubić.

Mnogi su u poslednje vreme pokušali da umanje vrednost takmičenja Košarkaške Superlige, ali reprezentativac Srbije je svestan koliko je teško stići do pehara.

„Zvezda ovaj trofej nije osvojila 17 godina i sigurno je zbog toga bilo teško. Zbog svih dešavanja van terena stvorila se slika da ova titula nije toliko vredna, ali svi mi znamo da jeste. Koliko znači i navijačima, i nama igračima. Možda ovaj značaj ne donosi Evroligu, ali donosi prestiž i mesto u istoriji. Vredelo je boriti se za njega. Pamtiću ovu godinu do kraja života“, dodao je Dangubić, a onda i otkrio kakvi su mu planovi za sledeću sezonu:

„Naravno da ostajem, moji planovi su sa Zvezdom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu