Zvezda: Ostao je još jedan trofej

Igrači Crvene zvezde osvojili su u četvrtak prvu titulu ABA lige u klupskoj istoriji, a posle izuzetno napornog tempa mečeva složni su da su ispisali istoriju.

Izvor: B92, sportnetwork.com
Podeli

Zvezda je u četvrtom meču finalne serije lako izašla na kraj sa Cedevitom u Zagrebu i stigla do ukunog trijumfa od 3:1 u pobedama.

Momci Dejana Radonjića tako su zaokružili sjajnu sezonu na Jadranu, pošto su ostvarili 30 pobeda i imali samo četiri poraza, obezbedili Evroligu, a sada im predstoji napad na nacionalnu titulu u nameri da objedine sva trofeja.

"Uradili smo odličan posao ove sezone. I da ne osvojimo domaći trofej, ne možemo da kažemo da je sezona loša. Možemo i moramo da kažemo da je sezona uspešna i zbog plasmana u Top 16, osvajanja Kupa, osvajanja ABA lige i obaranja rekorda ABA lige", rekao je Boban Marjanović za "Sport network".

MVP završong turnira regionalnog takmičenja ponovio je da je veoma lep osećaj posle osvajanja trofeja i da svi u klubu treba da budu ponosni.

"Lep je osećaj, milion puta sam to rekao. Nemam šta drugo da kažem, osim da bi trebalo da budemo ponosni što Zvezda ima ovakvog trenera i ovakve momke. Sve ovo jako puno znači. Četvrti put igram ABA, osvojio sam je i baš sam ponosan zbog toga", rekao je popularni Bobi i dodao da jedva čeka da ode na odmor u rodni Boljevac.

Osim Marjanovića, i naravno Čarlsa Dženkinsa, sjajan u samoj završinici sezone, posebno u seriji protiv Partizana, bio je i srebrni reprezentativac Nikola Kalinić – istakavši da 'voli ove momke'.

"Volim ove momke. Ostvarili smo sjajan uspeh. Ekipa ove godine piše istoriju. Svaka čast momcima, svaka čast stručnom štabu, svaka čast medicinskom timu. Svi smo iscrpljeni posle ovog ludačkog tempa igranja osam utakmica u petnaestak dana, ali zbog ovoga smo radili, zbog ovoga smo se cele godine kidali, trenirali i nagrada je stigla", rekao je Kalinić, koji poput Marjanovića jedva čeka da ode u rodnu Suboticu.

Jedan od lidera ekipe, iskusni plejmejker Markus Vilijams kaže da je ekipa od avgusta radila samo sa jednim ciljem.

"Konačno. To je jedino što ću to reći. Radili smo za ovo od avgusta i konačno smo ovde. Osvajao sam titule i Americi, ali nikad nisam u Evropi. Mi smo borci. Borili smo se od početka i još nije gotovo. Imamo još prvenstvo Srbije i pokušaćemo da i to osvojimo. Pokušati", izjavio je Vilijams.

Stefan Jović, drugi reprezentativac u redovima tima sa Malog Kalemegdana, istakao je da ono što je doživeo ne može da se prepriča.

"Kao što sam rekao i posle Svetskog prvenstva, ovo mora da se doživi da bi se osetilo. Prvenstveno, ovaj trofej je utoliko draži jer smo ga osvojili ovde u Zagrebu, pred gostujućim navijačima. Hvala publici koja je ovih dana bila uz nas, koja nam je dala vetar u leđa i verovala u nas. Drago mi je da sam deo ovakve ekipe", jasan je Jović.

Nemanja Dangubić, koji je odigrao odličnu odbranu u mečevima plej-ofa, a istakao se i atrktivnim zakucavanjem

"Presrećni smo posle izuzetno duge sezone. Svašta smo prošli, uspone i padove, mnogi su sumnjali, mislili da ne možemo da izdržimo sve napore. Međutim, dokazali smo svima da možemo i sasvim zasluženo osvojili ABA ligu. Odmah posle slavlja pripremaćemo se za dalje", rekao je Dangubić.

Momak koji je izabran na draftu od strane San Anonija smatra da je reakcija ekipe posle poreaza bila ključna za put ka trofeju.

"Ta utakmica bila je loše veče i rezultat loše naše pripreme, ništa drugo. Tu mislim isključivo na nas igrače. Drago mi je da smo već posle 24 sata odigrali dobru utakmicu i slavili i. Mnogo mi ovo znači za nastavak karijere. Osvojio sam Kup, osvojio sam ABA ligu – bolje nisam mogao da poželim", dodao je on.

Jedan od igrača koga navijači Zvezde posebno cene, Slovenac Jaka Blažič žrtvovao se za tim, a sada kaže da posao još uvek nije gotov.

"Svima je drago. Sezona je bila duga, osvojili smo ABA ligu i sada obavezno moramo da slavimo. Hvala svim momcima, super je biti deo ovog tima. Idemo dalje, imamo još domaće prvenstvo da osvojimo i to je to", rekao je Blažič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.