Gran Kanarija +13, Banvitu triler

Košarkaši Gran Kanarije savladali su u Kazanju Uniks 83:70 u prvoj polufinalnoj utakmici Evrokupa, dok je Banvit na svom parketu pobedio Himki 83:82.

Izvor: B92
Podeli

Španci su već u prvoj deonici stekli veliku prednost od 15 poena, koju su uspešno čuvali da kraja meča i potpuno zasluženo slavili.

Najzaslužniji za pobedu Gran Kanarije bio je Valter Tavares koji je upisao dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova i četiri asistencije, Brad Njuli i Eulis Baes dodali su takođe po 12 poena, dok je Ian O'Liri ubacio 11.

S druge strane, u timu prošlogišnjeg finaliste takmičenja, najviše se istakao Sergej Bikov sa 17 poena i osam asistencija, ali ga je ispratio samo duet Amerikanaca, Kurtis Džerels sa 15 koševa i Džejms Vajt sa 11.

Za razliku od meča u Kazanju, duel u Bandirmi bio daleko uzbudljiviji, a rešio ga je Maksim Kan Mutaf sa linije za slobodna bacanja sedam sekundi pre kraja susreta (83:80), pošto prethodno nijedna od ekipa nije uspela da prelomi meč.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Erl Roland sa 21 poenom, pet asistencija i tri skoka, Mutaf je ubacio 16 poena, Čak Dejvis 15, dok je Sami Mehija pored 11 poena imao i šest uhvaćenih lopti.

U poraženom timu takođe je najbolji bio Amerikanac, Tajris Rajs ubacio je 22 poena i imao sedam uspešnih dodavanja, a podršku je imao u Peteriju Koponenu koji je upisao 15 poena i čeitir asistencije, dok je jedino još Pol Dejvis bio dvocifren sa 14 poena.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.