Rouz se vratio, SAD pobedile Brazil

Košarkaši Sjedinjenih Država pobedili su Brazil sa 95:78 u Čikagu u sklopu priprema za Mundobasket, a meč je obeležio i povratak Derika Rouza.

JTIzvor: B92 Brazil
Podeli

Od prvog do poslednjeg minuta navijači u Čikagu su skandirali Rouzu, koji se na teren vratio posle devetomesečne pauze zbog povrede kolena.

Rouz je propustio celu prošlu sezonu zbog povrede desnog kolena, a isto je bilo i pretprošle godine, kada je imao problema sa levim kolenom.

Mislim da su svi uzbuđeni, što je kul. Ali, u isto vreme, ne smem da dozvolim da mi glava bude u oblacima. Moram da idem polako”, rekao je Rouz.

Amerikanci su protiv Brazila ubedljivo slavili, ali bilo je trenutaka kada su gosti uspeli da im priprete. Tako su na početku poslednje četvrtine prišli na 68:63, ali je tada Klej Tompson odvojio Amerikance, koji su zasluženo slavili.

Najbolji u trijumfu Sjedinjenih Država bio je Entoni Dejvis sa 20 poena, osam skokova i pet blokada. Džejms Harden je dodao 18, a Tompson deset, dok je Rouz upisao sedam. Kod Brazilaca, Tijato Spliter je upisao 16 poena, tri više od Rafaela Hetšajmajra.

Obe reprezentacije se trenutno spremaju za Svetsko prvenstvo u Španiji koje počinje 31. avgusta. Brazil će igrati u grupi A sa Španijom, Iranom, Francuskom, Egiptom i Srbijom, a Amerikanci u grupi C sa Dominikanskom republikom, Turskom, Finskom, Novim Zelandom i Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.