FIBA: CZ dužna Samardžiskom 185.660

Košarkaški klub Crvena zvezda moraće da isplati bivšem centru Predragu Samardžiskom 185.660 evra, odlučio je Sud za arbitražu FIBA (BAT).

JTIzvor: B92
Podeli

BAT je ustanovio da ’crveno-beli’ Samardžiskom duguju 173.750 evra, plus kamatu od pet odsto, zato što dugovanja nisu isplaćena od 26. juna do sada.

Pored toga, Zvezda će morati da pokrije i troškove suđenja, koji iznose 11.910 evra.

Makedonski košarkaš je u redove ’crveno-belih’ došao na polovini prošle sezone iz Lijevutos Ritasa, ali nije pružio partije kakve su se od njega očekivale. Igrao je za Zvezdu u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, a nije bio licenciran za Superligu, pošto se stručni štab odlučio za Eltona Brauna.

Samadžiski je u svojoj tužbi tvrdio da mu Zvezda nije isplatila sva dugovanja za platu i bonuse, kao i da je ugovor raskinut bez osnova. S druge strane, iz redova ’crveno-belih’ su tvrdili da je do raskida ugovora došlo zbog loših igara makedonskog košarkaša, ali da je klub voljan za nagodbu.

Posle tužbe Samardžiskog, Zvezda je ponudila da mu isplati 103.750 evra u 12 mesečnih rata, što je on odbio, da bi BAT utvrdio da su ’crveno-beli’ Makedoncu platili samo 10.000 evra. Zbog toga je doneta presuda u korist Samardžiskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu