1. zanimljiv clanak, ali mislim da vas je Sibierski pokopao vec u prva tri kola svojim nastupima za Wigan. Za Bramblea za slazem, ali Sibierski je po meni igracina koji se toliko dobro adaptirao u Engleskoj da je to prosto neverovatno u svakom klubu u kojem je igrao bio je jedan od boljih.

    Inace, kada ste pisali o Newcastleu stoji jedna recenica da su imali supertalentovani vezni red, mogli ste bar napisati ko su ti igraci u tom veznom redu... Bowyer, Emre, Dyer...ko jos?

    pozdrav
    (milos, 21. avgust 2007 08:59)

    # Link komentara

  2. mislim da je od ova 3 kluba Newcastle favorit za 5. mesto i plasman u Uefa kup.nisam siguran da mogu da Lige sampiona.ako Everton nastavi sa igrama iz prosle sezone(bar kad sam ih ja gledao),mogu i oni da se nadaju izlasku u Evropu,dok Blekburn ume da igra dosta promenljivo
    (Blue, 18. avgust 2007 19:52)

    # Link komentara

  3. @kimi

    Poenta price o +10 i -8 bodova bi bila otprilike ovakva:

    Radi se o istim golmanima u razlicitim klubovima.

    Fridel i Hauard su golmani koji na proseku od 5 utakmica 2 brane dobro, 2 fantasticno, a u jednoj imaju kikseve.

    U klubu velicine L'pula (BF) i Man Utda (TH) te utakmice sa kiksevima su nedopustive, tj. bolje se uklapaju golmani koji ne prave cuda, ali i ne kiksiraju, kakvi su Rejna ili vdSar: retko kiksaju, brane ono sto je branjivo. Sa odbranama kakve imaju ispred sebe to je sasvim zadovoljavajuce. Takvim klubovima ne znace mnogo golmani koji brane cuda, jer su im odbrane dovoljno jake da ih ne izlazu previse. Mnogo je vaznije da taj posao koji im ostaje odrade sigurno.

    Da ti dam primer: Hauardova greska protiv Porta direktno je izbacila Man Utd iz LS 2004. Siguran sam da vd Sar nikad to ne bi uradio. Porto do tada skoro da i nije sutnuo, pa ovaj nije imao priliku da napravi neko cudo.

    Fridel i Hauard umeju da odbrane neke neverovatne stvari. Klubovi u rangu Evertona i Blekburna nisu pod pritiskom da dobiju 25 i izgube do 5 utakmica u sezoni, zato im njihovi kiksevi nisu fatalni. Opet, kada oni imaju dan, dobiju im utakmicu koju bi realno izgubili, a posto takvih dana ima sasvim dovoljno u sezoni, oni cine razliku izmedju 13. i 8. mesta.

    Ceh je svetska klasa i funkcionise na vise nacina: brani dobro, nema kiks-utakmice, fizicki je superioran (od Smajhela nije bilo tako impozantnog golmana u ligi) i za moje pare je vazniji za uspehe Celsija od Terija, Lamparda ili Drogbe.
    (vn, 17. avgust 2007 03:00)

    # Link komentara

  4. Svaka cast za komentar o Fridelu.
    Kad on ima dan nesavladiv je.

    s druge strane uopste mi nije jasan nacin na koji ste opisali kako neki golman donese desetak bodova a neki -8.

    ili da postavim pitanje
    Koliko bodova donosi Cech po sezoni???
    (kimi, 16. avgust 2007 21:49)

    # Link komentara

  5. James Milner dobar igrač?!
    Hm... On veze nema sa fudbalom. Nešto kao Ognjen Koroman. Brz, neda nikom loptu, ne zna da centrira, a igra krilo i upropasti svaki napad.
    (Butthole Surfer, 16. avgust 2007 17:30)

    # Link komentara

  6. Odlican vam je i ovaj clanak, samo sto ce se i nju casle boriti i za ligu sampiona a Arsenal za titulu!
    (sHoPe_Arsenal fan, 15. avgust 2007 02:05)

    # Link komentara