1. Ustvari on je Drču izvukao iz igre na 24-om poenu u trećem setu a ona donela vođstvo 2:1 u setovima. Videlo se da se Turska igra tada raspadala i da je trebalo nastaviti u istom ritmu sa Bojanom na terenu.

    Ovi, nazovi "stručni" konsultant u TV emisijama nisu smeli da kažu ni reč o onome što svako ko je gledao finale vidi, bez obzira da li ima veze sa odbojkom ili ne... Čovek izvadi Srču na 24-om poentu u četvrtom setu, a ona mu donela izjednačenje na 2-2 i zaboravi na najboljeg dizala sa Svetskog prvenstva... Strašno!
    (viper, 8. januar 2024 21:20)

    # Link komentara

  2. ali treba biti realan pa reći da ona već 3 godine ne igra na onom nivou kao pre


    Na kom je tačno nivou igrala pre? Koliko se sećam i Jovanu Brakočević je zatrpavala konstantno, i onda kada se nema više gde, kada je pročitaju i kada Jovana ili sada Tijana nemaju više snage, onda krene da menja ali tada ove druge znaju da moraju i uhvati ih trema. Stalno je bila ista priča.
    (Nebojša, 6. januar 2024 19:19)

    # Link komentara

  3. @znanje-imanje
    Istina je da smo u prethodnoj deceniji imali pored Maje i druga dva odlična dizača poput Bojane Drče i Ane Antonijevic ali je tada Maja bila u svom prajmu i nije bilo dileme da je ona prvi dizač. Sada ipak mislim da mesto prvog dizača pripada Drči koja igra fenomenalno u Fenerbahčeu a u reprezentaciji ravnomerno rasporedjuje lopte, ne zatrpava samo Tijanu. Maja je svakako legenda odbojke i sigurno u top 3 najbolja dizača u ženskoj odbojci ikad ali treba biti realan pa reći da ona već 3 godine ne igra na onom nivou kao pre, što je i normalno jer godine sustižu sve.
    Za budućnost mesto dizača je svakako najkritičnije ali opet očekivati da ti posle jedne Maje dobiješ opet takvog igrača je nerealno, npr Italija posle Eleonore Lo Bianco već skoro 10 godina nema vrhunskog dizača. Da li je kvalitet odbojke pao ili ne, može se polemisati ali opet igre u Parizu će biti sigurno jače(za odbojku žensku) više nego u Tokiu npr. Nažalost Rusije neće biti ali imaćeš nikad jaču Tursku,Brazil, Ameriku i Kinu koje znaju kako se igra na OI, Italiju sa Egonu, Poljsku i Dominikanu koje svima mogu da zagorčaju život ako im naidje dobar dan itd.
    (činjenica, 6. januar 2024 15:01)

    # Link komentara

  4. Sjajna igračica i treba da budemo ponosni što imamo dve sjajne tehničarke (Bojana je druga).
    Još nešto o petom setu finala prethodnog evropskog prvenstva :da naše srednje blokerke Mina Popović i Maja Aleksić nisu promašile idealno dizanje Maje Ognjanović, praktično bez turskog bloka, rezultat bi bio obrnut.
    Ne zameram nasim blokerkama na ispucanom autu, događa se to u sportu, samo konstatujem činjenice i ne slažem se sa komentarima drugih čitalaca na tu temu.
    Srećno na OI.
    (Alan Ford, 6. januar 2024 14:59)

    # Link komentara

  5. velika karijera ali.....
    treba znati kada je kraj i povući se a ne zauzimati 10 godina mesto mladjim generacijama ...
    žena sa 40 godina nije za pohod na zlatnu medalju
    treba se zahvaliti najstarijim i odmah ubaciti devojke od 19/20 godina da se kale sa ovima od 25
    (Tomy Čubura, 6. januar 2024 14:50)

    # Link komentara

  6. Bože kako je lepa ova žena. molim te Majo uzmi me kao volontera da ti masiram noge posle utakmice.
    (hm, 6. januar 2024 13:48) # Link komentara

    Kakav je ovo transfer blama. Retoricki, zasto ljudi imaju obicaj da se tako potcenjuju....
    (Sasa, 6. januar 2024 14:41)

    # Link komentara

  7. Nema šanse da uzmemo medalju na OI... Razlog? Trener koji je izgubio zlato na Evropskom SKANDALOZNIM vođenjem finalne utakmice. Ovi, nazovi "stručni" konsultant u TV emisijama nisu smeli da kažu ni reč o onome što svako ko je gledao finale vidi, bez obzira da li ima veze sa odbojkom ili ne... Čovek izvadi Srču na 24-om poentu u četvrtom setu, a ona mu donela izjednačenje na 2-2 i zaboravi na najboljeg dizala sa Svetskog prvenstva... Strašno!
    (....., 6. januar 2024 14:25)

    # Link komentara

  8. Lakši deo je to: izuzetna karijera. Još nastupa a već legendarna igračica. Postoji i teži deo. Čega smo delić videli kada je zadnji bitan set koji smo izgubili igrala Maja, a ne Bojana. A trebala je Bojana, očito.
    Bilo bi lepo da možemo da biramo, pa da kao mala nacija raspoređujemo talente po decenijama. A ne ovako da se preklapaju Ana Antonijević, reprezentativno neiskorišćena (donekle i zbog Maje, što opravdano što i ne baš), Bojana i Maja. Bizarno da tako mali narod u jednom trenutku od 5-6 najboljih dizačica na svetu ima 3. A sada?
    Sada Ane nema, Bojana je mama a godine stižu svakog, pa čak i Maju. Zabrinuti smo jer imati nestvarnu Tijanu je poseban dar. I pitanje je koliko će najbolja igračica na svetu to još moći da bude. Ali dok je - da uzmemo šta možemo. Pogotovu što se izmenila pa je donekle i opala svetska odbojka zadnje decenije. Ali opet... vrhunsko dizanje nam je apsolutno neophodno, da bi prolazili sve ikako moguće lopte a da ne moraju na Tijanu.
    I tako eto nama trileme. Zbog konkretne forme, zbog ipak godina i zbog distribucije lopti. Nadajmo se najboljem.
    (znanje-imanje, 6. januar 2024 14:06)

    # Link komentara

  9. Koštala si nas zlata na poslednjem prvenstvu. Neka Maja čeka Pariz, ne treba nam.
    (odbojkaš, 6. januar 2024 14:00)

    # Link komentara

  10. Maja kao i Jasna (Šekarić)!!
    (mickey rudinski, 6. januar 2024 14:00)

    # Link komentara

  11. Obozavam je. Pravi borac i patriota.
    (Lamar, 6. januar 2024 13:51)

    # Link komentara

  12. Kakav sportista! Za divljenje, svaka cast
    (ljubitelj sporta, 6. januar 2024 13:49)

    # Link komentara

  13. Davno si za penziju. Kao drugi tehničar da,ali kao prvi nikako.
    (dolan, 6. januar 2024 13:49)

    # Link komentara

  14. Bože kako je lepa ova žena. molim te Majo uzmi me kao volontera da ti masiram noge posle utakmice.
    (hm, 6. januar 2024 13:48)

    # Link komentara

  15. Ako budete sve zdrave, vama je samo nebo granica, u vas uopste ne sumnjam, zlato je sigurno vase. Srecno u Parizu.
    (Mrgud, 6. januar 2024 13:46)

    # Link komentara

  16. Краљица.
    Велико хвала Мајо!!!
    (Đida Mova, 6. januar 2024 13:14)

    # Link komentara