Duh iz boce u ratu fudbalskih titana

Šta god mislili o projektu Superlige i Ligi šampiona, poslednja dešavanja u evropskim fudbalskim forumima navode nas na jednu pomisao – promene su neminovne.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. A rešenje je krajnje jednostavno. Izbaciš Barselonu i Real iz UEFA takmičenja i kažeš im da će se vratiti kad se budu dozvali pameti. Koji to vlasnik firme drži radnika koji mu sabotira proizvodnju?
    (pare spojile nespojive, 3. januar 2024 20:05)

    Onaj koji zna da mu i takvo djubre od radnika donosi mnogo više koristi nego štete, a na tržištu rada nema zamenu jer je skot najbolji u svojoj struci.
    (Puh, 5. januar 2024 05:52)

    # Link komentara

  2. Nikad vise kup sampiona kao nekada , pa da klubovi poput Zvezde i Steaue bunkerom , penalima i srecnim zrijebom osvajajaju evropsku titulu. Steaua izbacila danski Vejle , Honved , prvaka Fi nske u cetvrtfinalu , Anderleht u polufinalu i dobili Barsu penalima u finalu. A Zvezda , Grashopers , Rangers , Drezden , Bajern autogolom i Marselj penalima. Vise vrijedi danas Liga Konferencija nego tadasnji Kup Sampiona , jer je mnogo tezi put do trofeja.
    (Miki, 3. januar 2024 20:23)

    # Link komentara

  3. A rešenje je krajnje jednostavno. Izbaciš Barselonu i Real iz UEFA takmičenja i kažeš im da će se vratiti kad se budu dozvali pameti. Koji to vlasnik firme drži radnika koji mu sabotira proizvodnju?
    (pare spojile nespojive, 3. januar 2024 20:05)

    # Link komentara

  4. Pobeže Lazi sa zicera.
    (1Djoković, 3. januar 2024 19:52)

    # Link komentara

  5. Mene kao navijača bas briga ko ce biti organizator...činjenica je da u LŠ godinama unazad postoje 4-5 ekipa koje su dominantne...ostali samo popunjavaju broj.

    Potrebna je reforma najvišeg fudbalskog takmičenja.
    (Logs, 3. januar 2024 19:16)

    # Link komentara

  6. Maraka kamara !
    (Sallas, 3. januar 2024 18:46)

    # Link komentara

  7. Rat dva kartela. Kao, i jedni i drugi brinu zbog fudbala, to im je motiv, nikako novac, ne, ne.
    (Zasto Bikoz, 3. januar 2024 18:35)

    # Link komentara

  8. Ovo ce sigurno da se ostvari,sreca Uefe i Fife sto Ameri nisu zainteresovani za SL,da jesu ne bi smeli ni jedni ni drugi da zucnu zato sto su neverovatno korumpirani,SL ce da bude,za pet,deset ili petnaest godina,to je sigurno,sad da li ce to da popravi ili unisti fudbal,to niko trenutno ne moze sa sigurnoscu da kaze,mada i sa ovakvom LS nema neke velike razlike osim sto je mozda finasijski kolac manji za klubove a veci za Uefu i saveze.
    (kralj, 3. januar 2024 18:33)

    # Link komentara

  9. Nekad je to bilo i sportski i ljudski. Sećam se Radničkog iz Niša ili Hajduka, kako su gurali u kupu Uefa. Znalo se, prvak države u ligu šampiona, pobednik ili finalista kupa u kup kupova a iz većina liga po dve tri ekipe u kup uefa. Pa po kup sistemu na ispadanje. To je imalo draž. A ovo da iz Španije, Engleske po 4 ili 5 ekipa u ligu šampiona.
    (fenomen, 3. januar 2024 17:39)

    # Link komentara

  10. Sjajan tekst. Sve pohvale autoru koji je pronikao u srž i lepo pojasnio uzroke trenutnog stanja u kojem se fudbal nalazi.
    (Markoni, 3. januar 2024 17:36)

    # Link komentara

  11. Uefa ne da superligu jer ce ostati bez puno novca koji joj je najbitniji u celoj prici a vade se nekim fudbalskim razlozima... Jer i sama Uefa je zbog novca nekoliko puta menjala sistem takmicenja.. Samo da bi vise uzimali.. A ta uefa je i napravila ovoliki jaz izmedju bogatih i siromasnih klubova.. I sad kad neko drugi hoce da zaradi oni ne daju... Zato i treba da postoji ta superligai da niko nema monopol... Ko vise daje idem njemu
    (loznica, 3. januar 2024 17:24)

    # Link komentara

  12. Promene i da se oformi liga i ukinu UEFA takmičenja ne bi bilo.
    Zato što bi isti oni koji unazad decenijama su u završnicama prolećnih nokaut Uefa takmičenjima, samim tim i ubirajući najviše novaca, isti ti bi opet bili učesnici Superlige.
    Samo umesto jednog imali bi drugi plašt.
    Umesto disperzije, malo veće podele novca na manje i slabije lige i klubove, koncentracija bi bila isključivo na bohaćenju onih ooji imaju i previše novca.
    Manji i ovako glume konkurenciju, nemajući nikakve mogućnosti u poređenju sa Golijatom, oličenom u bogatim klubovima koje niko ni ne kontroliše niti sme da ih kažnjava. Samo su paravan, ali opet i on ima svoju draž, jer se ponekad okliznu veliki klubovi i tako se utisak neizveznosti UEFA takmičenja "poiača". Decenijama isti klubovi vedre i oblače! Imaju monopol ibdrže one manje kao taoce svoje moći i novca.
    Superliga bi bila ogoljenija, sterilnija i bezobzirnija igračka bogatih, koji su izgubili odavno razum i meru.
    (predrag, 3. januar 2024 17:06)

    # Link komentara

  13. Klubovi hoce vise para od LS, sto je prvi potegao Florentino Perez. Ocigledno da niko iz Uefe ne sme da mu pisne na ovu ideju, a verujem da su to prvo uradili vlasnici Sitija ili Psza do sad bi ih razapeli. Za Pereza se moze svasta reci, ali da je glup definitivno nije. Video je sta je i kako je. Uefa od LS uzima milijarde na osnovu spoznora i tv prava, u poredjenju od onoga sto daju klubovima na kraju, to su mrvice. Koncept koji Perez zeli jeste da se to podhitno promeni.
    (HARIS BRKIC5, 3. januar 2024 17:00)

    # Link komentara