1. Ukucajte tv market size in USA i pogledajte koliko titula NBA su uzeli klubovi iz top 10. Biznis prijatelji, čist biznis, salary cap je čisto da bude nešto interesantnije, ali nije tu glavna para. Pogledajte samo godišnji prihod LBJ da vidite koliko ugovor uzima %.

    Btw liga sa 80+ utakmica godišnje bez ispadanja, pa tek onda playoff nema ni delić sportskog naboja koji su imali neki stariji sistemi takmičenja. Zašto? Broj utakmica koje donose zaradu, naravno. I evroliga je počela da ide tim stopama i to gubi smisao takodje. Biznis
    (Dennycrane, 3. januar 2021 20:56)

    # Link komentara

  2. Naslov pobedio ,netreba dalje da citam
    (Klinja 90', 3. januar 2021 18:38)

    # Link komentara

  3. Svetski i olimpijski sampion - clan FIBA Kuce slavnih - pred smrt doziveo da ga pljuje Zvezdomrzac...
    (One night in May, 3. januar 2021 17:01)

    # Link komentara

  4. @nba, liberalni kapitalizam počiva na malobrojnim, ali moćnim i nezavisnim institucijama koje služe da zaštite konkurenciju i omoguče što je moguće veću tržišnu utakmicu i is toga izveden kvalitet.
    Da nije tako LA i BY bi bili u finalu svake gidine, a top 24 igrača bi bili u ta 2 tima, gde bi recimo neki Damian Lilard bio 3.opcija na pleju.
    Zdrav razum nam govori da bi to isto trebalo uraditi i u Srpskoj, pa i u Evropskoj košarci, ali šipak, cilj CZV je potpisati svakog ralenta u zemlji da ga ne bi uzeo Partizan i zatim ga zakucati za klupu i dovesti gomilu stranaca da ne bi trpeo.Partizan isto to radi samo manje uspešno, drđava daje pare ovim grobarima Srpske košarke, a pravi razbojni centri propadaju.
    (srkz lvl 10, 3. januar 2021 16:51)

    # Link komentara

  5. Za sve koji ne znaju ili se ne sećaju...
    Sistem trči i pucaj Žeravica je primenjivao u Zvezdi... Ko ne veruje neka pogleda utakmicu Zvezda-Saragosa 130-100 polufinale kupa Radivoja Koraća... ako može da se dođe do snimka...
    (da se zna, 3. januar 2021 16:29)

    # Link komentara

  6. Uvek mi je smesno da se prica o Golden Stejtu kao nekom sistemu.Pali su im u krilo dva najbolja sutera svih vremena a sada je era meke kosarke.Prosto su to naplatili do maksimuma.
    (Drax, 3. januar 2021 16:18)

    # Link komentara

  7. Ma jedna stvar je sigurna. Da nije bilo srba, GS nikada nebi bio ono sto je bio.
    (Rista, 3. januar 2021 16:15)

    # Link komentara

  8. Verovatno nikad u istoriji nismo imali toliko talenata ko u poslednjih 10-15 godina(Dončić,Bogdanović, Jokić, Bjelica, Teodosić, Šarić, Mirotić, Vučević, Dragić, Avdija) ali je u košarci najvidljivije koliko je proces asimilacije Srba uzeo maha, i koliki je Srbija ljudski potencijal izgubila u Jugoslaviji i u migratornim procesima.
    (Armata, 3. januar 2021 15:43)

    # Link komentara

  9. Ne bih se slozio sa gospodinom Jankovom oko skautinga mladog igraca, u smislu da to treba posmatrati analiticki i hronoloski, beleziti sve oslanjanjem na unutrasnji osecaj. Profa Aca Nikolic, tvorac nase skole kosarke, je rekao jednom da se klinac, koji je talrntovan i ima stofa za veliku karijeru, prepizna za 1 min, kako hoda, kako trci, kako baca loptu i kako skace. To ko zna vidi odmah, a sve drugo , pa i konstantnost u igri sticu treningom i radom. Kada se pogledaju Kica, Moka, Drazen, Kukoc, Bodiroga, Doncic, Jokic ... kada su bili klinci sve postaje jasno. Ameri danas prave klasicne jednostrane i industrijske igrace, ali kad vidite Petruseva sta radi s loptom, odudara od tog stereotipa. Npr. videli ste kako je nadigrao iskusnog Vilija Rida u mecu Mega-Buducnost.
    (Demar Derozan, 3. januar 2021 15:37)

    # Link komentara

  10. Hahahaha,....Ranko Žeravica i GS....hahahaha
    (UPPRD, 3. januar 2021 15:09)

    # Link komentara

  11. Meni je simpatičan koncept američkog sporta koji počiva na nekim socijalističkim principima dok je Amerika klasična liberalna kapitalistička ekonomija.
    Pazi, postoji ograničen budžet kako neki tajkun ne bi doveo sve najbolje igrače i uništio NBA jer to niko ne bi gledao da jedan tim dominira. Najgori timovi dobijaju najbolje pikove kako bi lakše stvorili tim, bogatije franšize daju najviše para organizaciji, sindikat igrača, svaki NBA igrač do kraja života ima zdravstveno osiguranje.
    Oni su pametno napravili dobar produkt gde svaka franšiza je ravnopravna.
    (nba, 3. januar 2021 12:58)

    Nisu to socijalistički principi, to je samo zaštita konkurencije i situacija u kojoj se postavljaju isti startni uslovi i ista pravila za sve...

    A iskreno ne sećam se da je u bilo kojoj komunističkoj/socijalističkoj zemlji bio takav sistem u sportu...
    (Gentleman, 3. januar 2021 14:52)

    # Link komentara

  12. "One se ogledaju kroz četiri osnovna sektora. Moralne vrednosti, karakterne vrednosti, radna etika i pobednički mentalitet"

    Nba igraci su bas poznati po moralnim vrednostima! Vecina odrasla u getu, medju bandama, nasiljem i da nije bilo sporta da se izvuku, odavno bi zavrsili svoj put.
    Sto se tice karakternih vrednosti....najbolje pokazuje, to sto 70% igraca bankrotira pet godina nakon zavrsetka karijere.

    Svaka cast za karijeru, Nba je jedna ogromna industrija, ali ajmo malo realnosti i bez onog naseg klasicnog kad neko ode preko "znas ti kako je ovde kod nas, dole nista ne valja".
    Sportski pozdrav
    (Sani Kroket, 3. januar 2021 14:29)

    # Link komentara

  13. Partizan margina i u sportu u koji se kune. hahah
    (Aleksej, 03. januar 2021 12:40)

    Klub koji je napravila UDBA, govori o prisiljavaju!???
    (ja pa ja, 03. januar 2021 13:02)Sine nije UDBA jedina poluga moci ne budi glup. hahaa
    (Aleksej, 3. januar 2021 14:22)

    # Link komentara

  14. "...Vrlo zahtevan koncept koji je početkom osamdesetih godina prošlog veka uspostavio Ranko Žeravica. Malo ljudi zna da su svi potonji pokušaji dolazili nakon studija Rankove postavke. Uključujući i Golden Stejt Voriorse i naše sledbenike. Ranko je uveo ovaj koncept kao odgovor na pitanje koji način igre daje najbolje mogućnosti za razvoj mladog igrača."

    Kakva količina nebuloza na jednom mestu. Ranko Žeravica je u periodu 1980-1986 bio trener Zvezde koja je tad bila vrlo prosečna ekipa koja nije razvila ni jednog mladog igrača da bude vanserijski. I taj veliki trener, Ranko Žeravica je osvoji samo jednu titulu u klupskoj karijeri sa Partizanom.
    (džepeto pinokijev čale, 3. januar 2021 14:20)

    # Link komentara

  15. Pozdrav od.. James-a...
    (Milos, 3. januar 2021 14:18)

    # Link komentara

  16. Jedva cekam da vidim kako cete i sve ostale gospodine da oslovljavate sa Godpodin...
    (GM, 3. januar 2021 14:05)

    # Link komentara

  17. ..."on je bio presrecan da po koji put moze da ucini dobro delo!"
    Amin.
    Nemam sta reci. Srecno bilo, gospodine!
    (IntruderBrokoli, 3. januar 2021 13:36)

    # Link komentara

  18. (Goran Loznica, 03. januar 2021 12:50)

    Moras li svaku vijest u rubrici "Sport" oblatiti svojom politikom?
    (Summertime Sadness, 3. januar 2021 13:28)

    # Link komentara

  19. Sjajan intervju! Kako je čovjek precizno opisao “”neuspjeh” Kuzmića i Nedovića, hirurški.

    A tek ova rečenica: “ Da li će ga Nikola osvojiti? Kada budu imali klub u koji će igrači bez ugovora radije dolaziti nego u neki od velikana, tada može to da se dogodi.”

    Znači na žalost NIKAD :(
    (Gugu, 3. januar 2021 13:20)

    # Link komentara

  20. I da dodam na sve to. Zvezda vise nikada nece igrati Evroligu.
    (Aleksej, 3. januar 2021 13:19)

    # Link komentara

  21. Industrija sporta, fabrikovanje igraca, konzumacija kosarke.
    (box, 3. januar 2021 13:15)

    # Link komentara

  22. uzivao sam chitajuci, hvala za nesebichnost
    (Oche Makarije, 3. januar 2021 13:12)

    # Link komentara

  23. Vrliki Ranko Zeravica nastao u Radnickom iz Beograda nakon toga trenirao Jugoslaviju i po komandi vrha drzave preuzeo Partizan 70 ih godina da uzmu prvu titulu sampiona u kosarci. Partizan margina i u sportu u koji se kune. hahah
    (Aleksej, 03. januar 2021 12:40)

    Klub koji je napravila UDBA, govori o prisiljavaju!???
    (ja pa ja, 3. januar 2021 13:02)

    # Link komentara

  24. Pa sad, da je NBA liga najpravednija od svih to jeste kada se radi o draftovanju tacno. Mislim zamislimo u Evropi u fudbalu ili kosarci da 100 najvecih talenata Evrope prvo dele nekim slabijim klubovima. Ali oko drugih segmenata daleko od toga da je najpravednija. Denver mali klub placa Milsapa preko 100 miliona lik dobio za 3-4 godine za 13 poena i par asistencija a Lebronu 2 buduca HOF igraca Rondo i Hauard igrali za par miliona i pokidali u Plej Of- u pogotovo Rondo 🙄
    (Dusan, 3. januar 2021 13:00)

    # Link komentara

  25. BANAT uber alles :)
    (banat uber alles, 3. januar 2021 13:00)

    # Link komentara

  26. Meni je simpatičan koncept američkog sporta koji počiva na nekim socijalističkim principima dok je Amerika klasična liberalna kapitalistička ekonomija.
    Pazi, postoji ograničen budžet kako neki tajkun ne bi doveo sve najbolje igrače i uništio NBA jer to niko ne bi gledao da jedan tim dominira. Najgori timovi dobijaju najbolje pikove kako bi lakše stvorili tim, bogatije franšize daju najviše para organizaciji, sindikat igrača, svaki NBA igrač do kraja života ima zdravstveno osiguranje.
    Oni su pametno napravili dobar produkt gde svaka franšiza je ravnopravna.
    (nba, 3. januar 2021 12:58)

    # Link komentara

  27. Nekada je ceo svet prepisivao od nas dok nam nije došlo zlatno doba, u zadnjih 30 godina.Sport u Srbiji je zvanično umro. Nemamo više ni košarku, odbojku a ni vaterpolo. Ostaše nam samo lica sa poternica da mlate narodne novce i da prave rebalans budžeta u narodnoj skupštini za sebe i svoju bratiju.
    (Goran Loznica, 03. januar 2021 12:50)Goki ostao si u 80 im godinama to je najveci problem svet se menja, vise nismo Jugoslavija sport se mnogo promenio. Znam da pises za lajkove ali se malo konsoliduj haha
    (Aleksej, 3. januar 2021 12:56)

    # Link komentara

  28. Pusti Srbi, na kraju ćemo poverovati da su prvi ljudi na mesecu bili Srbi, da smo mi izmislili novac, vakcine, da je Džordan zapravo Srbin i da ne bi ništa postigao da nije bilo Srbina Fila Džeksona koji je zapravo sprovodio na terenu taktiku koju mu je slao Profesor Nikolić.
    (Gug, 3. januar 2021 12:52)

    # Link komentara

  29. Nekada je ceo svet prepisivao od nas dok nam nije došlo zlatno doba, u zadnjih 30 godina.Sport u Srbiji je zvanično umro. Nemamo više ni košarku, odbojku a ni vaterpolo. Ostaše nam samo lica sa poternica da mlate narodne novce i da prave rebalans budžeta u narodnoj skupštini za sebe i svoju bratiju.
    (Goran Loznica, 3. januar 2021 12:50)

    # Link komentara

  30. Vrliki Ranko Zeravica nastao u Radnickom iz Beograda nakon toga trenirao Jugoslaviju i po komandi vrha drzave preuzeo Partizan 70 ih godina da uzmu prvu titulu sampiona u kosarci. Partizan margina i u sportu u koji se kune. hahah
    (Aleksej, 3. januar 2021 12:40)

    # Link komentara