Novak Đoković

Anglosaksonska kuhinja

Članovi ATP Saveta igrača u utorak uveče imali su sastanak u Rimu na kojem između šest kandidata odlučivali ko će biti njihov predstavnik u ATP Bordu direktora. Odluku nisu doneli, jer je rezultat u glasovima bio nerešen, 5:5.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Mora li sve ovo opet usred turnira???
    (VJ, 17. maj 2019 00:47)

    # Link komentara

  2. ... Novaku sve to nije potrebno ... moze uvek kratko i jasno da odgovori ... zasto to ne cini ....
     (raca milosavljevic, 15. maj 2019 19:35)

    # Link komentara

  3. Imas pitanje, uvrces odgovor, nije dobro. Ipak je Novak pretsednik tog saveta i kao takav ima obavezu da konunicira sa medijima pot pitanjima povezanih za sam savet. E sad ako imaju portparola onda bi jednostavno mogao da prebaci pitanje na njega, a posto nemaju, onda mora da odgovori.

    Imam utisak da Novak nepotrebno izvrce odgovor na jednostavna pitanja koja traze jednostavan odgovor. “Sta trazute u kandidatu”. Moze da kaze “Ja licno trazim X Y and Z, al tu su I ostali koji se mozda neslazu “ i kraj price.

    Ovako, stvara se dojam da je Novak vrlo rovit i nesiguran sto se tice njegovoj ulozi u svemu ovom. Bojim se da je postao i pomalo ranjiv sto moze da utice na njegovoj teniskoj formi ( pishicki pritisak na nesportskim temama moze da odvuce fokus od samog sporta)
    (Nitro, 15. maj 2019 18:11)

    # Link komentara

  4. @Англосаксонска вечита мржња према Србији. Толико зла су нам нанели да је то немогуће. 
    (Вук, 15. maj 2019 11:26 

    Novaka napadaju bas zato sto navodno brani anglosaksonca
    (Novi Grad, 15. maj 2019 17:15)

    Da, ali anglosaksonca rusofila.
     (Dvorska budala, 15. maj 2019 17:40)

    # Link komentara

  5. @Англосаксонска вечита мржња према Србији. Толико зла су нам нанели да је то немогуће.
    (Вук, 15. maj 2019 11:26

    Novaka napadaju bas zato sto navodno brani anglosaksonca
     (Novi Grad, 15. maj 2019 17:15)

    # Link komentara

  6. drago, iz prostog razloga-tamo je novac. E, sad otkud toliki novac tamo-drugo je pitanje.
    (bocko, 15. maj 2019 16:43)

    # Link komentara

  7. Ja sam impresioniran. Pre svega Novakovom zreloscu i mudroscu sa kojom je odgovarao ovom agresivcu sa govornom manom, a zatim njegovom elokventnoscu na stranom jeziku. Perfektan internacionalni engleski, sa ciljem da te svi razumeju. A ne ko kod onog suskavca, koji je rafalno izgovarao polu-reci i polu-recenice (podla fora of english native speakers), a Novak sve to razume, obradi, i u sekundi slozi perfektan odgovor. Narocito mi se dopalo sto je Novak vise puta insistirao da se dijalog nastavi, iako je moderator konferencije zeleo da ga prekine.

    Ne znam sta je sa vama ljudi, Novak se bavi teniskom politikom ne zbog sebe (samo ima stete od toga, nikakve koristi), vec hoce da pomogne drugima iz srednjeg i donjeg dela piramide, kad je vec u poziciji u kojoj jeste. Gleda globalno, a mi problem i sada vec vidimo, a to je da se teniska baza prosiri do maksimalno moguceg nivoa, a ne da 90% slaga ubire iskljucivo prva trojka-cetvorka. Zato sada imamo situaciju da "matorci" (velicanstveni doduse) i dalje vladaju, a klinci ni na po puta.

    Pozdrav,
    (Gajetano, 15. maj 2019 16:35)

    # Link komentara

  8. Koliko sam shvatio novinari bi htjeli da se on izjasnjava o nekim stvarima za koje nije “ovlascen” odnosno koji se ticu drugih ljudi. To je u stvari tipicna zuta stampa. Na nekom nizem nivou svelo bi se na pitanje: sta mislis o ovome? On je za tebe reko da si los covjek?
    (Kosare, 15. maj 2019 16:04)

    # Link komentara

  9. Evo , po obicaju svi sad o tome kako se izmislja i pravi teorija zavere protiv Novaka.
    Ajde samo da podsetim ko je sve od tenisera rekao "svoje"misljenje. 1.Federer 2.Rafa+Rafin trener Moya: Jel to Novak ima neke licne razloge za Kermodovu smenu?!Pa Wawrinka, nicim izazvan prosuo je salvu nekorekt.izjava protiv Novaka, pa na kraju i ovaj mali Zverev inace Rus sa Nemackim pasosem kog je Novak u finalu masters kupa u Londonu, pod pritiskom ATPa i MOCNIH SPONZORA, morao da pusti da pobedi, jer mocnici sad prave nove idole a Zverev kao Rus koji se odrekao svoje zemlje, za to mesto ima vrlo velike sanse!!! Morao je Novak prosle g.u Kanadi da iz istih razloga pusti i Cicipasa koji je takodje nova projetovana zvezda.
    Evo jedva cekam RG. i nove podmetacine i kore od banane za Novaka, jer u Rimu nece ni igrati vise od kolo, dva.
    Na RG vidjen je prvo raspored gde ce sa Novakove strane biti sve sto u Tenisu vredi osim Rafe koji je u drugom delu zreba. Ne bi me iznenadio npr.Delpo vec u 1. ili 2.kolu ili neko slicnog kvaliteta. O terminima da ni ne pricam. Bice sve najgore sto moze, pa i gore npr.kasni pocetci termina gde je verovatna mogucnost-pocnes danas-zavrsis sutra. Ili meteo tempuranje da igra pred kisu pa opet prekidi.... Zivo me zanima sta ce ta teniska mafija da radi ako Novak poludi i odigra preko svojih mogucnosti, sto vidim da on sam tempira tako formu.
    Ne bi me iznenadilo da ga najure sa Wimbldona vec u 1.ili 2.kolu a da mu za US OPEN smisle neku povredu...
    (Srecko Sojic, 15. maj 2019 15:52)

    # Link komentara

  10. Nije tacno, novinar ga je pitao kakve karakteristike treba ima kandidat, Novak je odgovorio da se otprilike traži neko ko ima iskustva u tenisu kao igrač ali i neko ko je sposoban da se bavi i biznisom.
    (Novakfan, 15. maj 2019 15:39)

    # Link komentara

  11. Ako vam toliko smeta sto onda idete u te zemlje raditi.
    (drago, 15. maj 2019 15:14)

    # Link komentara

  12. Kad se setim kako je Novak sate i sate proveo u razgovoru sa kolegama, propuštajući dragocene treninge, suza mi krene...
     ("Objektivni novinar", 15. maj 2019 14:51)

    # Link komentara

  13. pa sta je mislio da ce ga ostaviti na miru. teniski svet je sve samo nije beo. kao prvo tenis je gospodski sport. kada to kazem ne mislim na tenisere vec na sve oko tenisa. pogledajte samo ko je sve prisutan najmocniji ljudi koji peru svoj kapital ogromne kompanije koje nude teniserima duplo veca primanja nego sto mogu da zarade od turnira. ogroman kapital na tako malo sportista.neko debelo profitira od ove ujdurme. ne biraju ljude za predsednika mesne zajednice nego biraju ljude da zastiti kapital bogatih da budu sutra jos bkgatiji.
     (nebitan srbin, 15. maj 2019 14:50)

    # Link komentara

  14. Prvo Bravo za naslov! Konacno je neko smogao snage da skine "ludacku kosulju srpske krivice po svaku cenu, koja se gura jos od 1945.g."
    Ja bih rekao u naslovu ANGLOSAKSONSKA PODLA AKCIJA, u kojoj svi napadaju kao besni psi i imaju svoju ulogu pa tako i ovaj novinar Ben. Cela farsa pocne svake god.jos u Australiji na AO. Ideja je PROVOKACIJA I ZELJA DA SE NOVAK IZBACI IZ TENISKOG fokusa i to se posle nastavlja pred svaki vazan turnir.Ko je gledao Madrid on zna i zasto. Kad Novak udje u turnir da ga dobije to prosto nedolazi u pitanje a to smeta anglosaksonskoj sujeti. I ovo je nespretno i naivno potvrdio i Vajda:"Nevole ONI,ANGLOSAKSONCI DA NEKO SA ISTOKA NPR.SLOVAK, CEH, RUS ILI SRBIN BUDE NAJBOLJI U TENISU I POSTANE IKONA NJIHOVOG ELITNOG SNOBOVSKOG SPORTA"!!! Slicno je u vise navrata izjavio i Niki Pilic i jos neki, a mnogi drugi znaju ali smatraju da je pametnije da se precuti kao npr. Tipsa. Tipsa Novaku. Mani se politike igraj tenis. Nije Novak glup. Mozda jeste malo naivan, ali je to zato sto je kivan sto su ga bukvalno 2 god od 2016-18.silovali raznim zabranama i pretnjama da igra njegov tenis. Islo je toliko daleko da mu se pretilo brutalnim izbacivanjem sa ATP tura npr.laziranjem dopinga kao Viktoru. Strasno im je zasmetalo kad je uzeo 4 slema za redom a sada smo opet pred tim momentom i ANG.SAKS.pokusavaju da ga sprece!
    Tenis je njihov i Novak event.moze da bude samo 3., prvi nikad.Znaju oni odlicno.da Kejmonda Nije niti je mogao da smeni Novak!
    (Srecko Sojic, 15. maj 2019 14:47)

    # Link komentara

  15. Nevezano, nema od Rima ništa.
    Sad kad krenu sa odlaganjima, premeštanjima mečeva, nastaće cirkus. Zavisno od termina, kolo ili dva i toliko.
    Nisu sasvim organizatori krivi, no jasno je da se više ne mogu u nebo uzdati i da se tereni moraju pokriti. Košta, ali mora.
     (Miodrag, 15. maj 2019 14:14)

    # Link komentara

  16. Pobogu, zar vi stvarno mislite da je u pitanju mržnja anglosaksonaca prema Srbima? Pa isto bi bilo i da savet vodi Švajcarac ili Japanac. Reč je o parama, mnogo para, čiji ttok Djoković planira da preusmeri na pravu stranu. Zašto se bune Rafa, Sten iRodžer? Isto zbog para. Ostaće uskraćeni za deo kolača. I Nole će takođe, ali on misli da podela treba da bude pravednija.
    (ded, 15. maj 2019 13:42)

    # Link komentara

  17. E samo sam cekala kad ce
    da krenu da spinuju,taman pred turnir,to znaci da je Nole opet mnogo jak...pa pokusavaju ba ovaj nacin da ga malo destabilizuju (ako moze).Ciji je to interes... nekih sponzora...ne znam
    (micika, 15. maj 2019 13:31)

    # Link komentara

  18. Oči vade jedni drugima, zbog prokletih para.
    (Milanche, 15. maj 2019 12:53)

    # Link komentara

  19. @Tanja @snupi ha ha ha tek sad vidim...
    "novinar ga lepo pita" - e mnogo ste lukavi. To je pitanje vrste "jel bolje biti dobar čovek ili loš". Šta se može odgovoriti na to pitanje? Da treba da ima odlične kvalitete? Ili istinu: da treba da ima kvalitet da nije kao Kermod niti takav da radi za one koji se tebe uposlili, već da radi za nas? Još ga to nije pitao nikad dosad, nego nakon bizarnog Džimelstob razvoja događaja.
    Uostalom, cenjeni snupi i Tanja, šta bi ste nam vi odgovorili na isto pitanje? Evo, pitam vas ne lepo nego najlepše i sa šlagom: koje po vama treba da ima kvalitete budući predsednik ATPa?
    (znanje-imanje, 15. maj 2019 12:52)

    # Link komentara

  20. Autor ovog predugačkog teksta izgleda zaboravio da je sam Novak izjavio da nije imao vremena za razgovor sa Federerom i Nadalom prije smjene Krisa Kermuda, što je čudno.Naglasio je međutim da je bio raspoložen za razgovor sa njima nakon smjene Engleza ,na šta je Federer s pravom rekao da on poslije svega što se dogodilo,nema potrebuda razgovara sa Novakom.
    (malo podsjećanje, 15. maj 2019 12:10)

    Лепо сте ово сви навели, али сами извлачите погрешан закључак из сопствених речи. Пишете о процесу који је текао, о гласању и новом човеку, и процес за који су сви актери знали, и где је очигледно да Федерер и Надал нису били актери и још је очигледније да је то било њиховом вољом. Па нам сад објасните, која је поента причати са неким ко је искључен из процеса својм вољом? О чему то Новак треба да прича са њима ако су они сами пре неког времена рекли да их то не занима? Не личи вам ово мало на циничну игру и повређене сујете? И ја никад не питам оне који за нешто кажу да их не интересује, у ствари једва чекам да то кажу да могу опуштено да их откачим. Мислим овако је у реалном животу, а ако се надате да ће неко да моли за нешто, мало се варате. Тако да Новак је у праву, држи ствар под контролом, гледа да истера своје интересе, и то је то.
    (мр, 15. maj 2019 12:45)

    # Link komentara

  21. Новаче,волимо те!
     (fortuna, 15. maj 2019 12:42)

    # Link komentara

  22. Nikada nije dobro ulaziti u konfrontaciju sa novinarima i isterivati pravdu, posebno ako je novinar vest. To nije fer borba jer ce pre ili kasnije novinar izneti neku svoju pretpostavku kojom ce vas oblatiti, a za koju ce reci da je "dobio iz proverenih izvora", a vi se samo mozete pravdati iako znate da je tu malo istine. Takve stvari ostavljaju najveci utisak i niko nece pamtiti nekorektnost novinara nego preznojavanje lica koje se pravda. To su Englezi doktorirali, a mi to slabije razumemo jer smo rasli u nesto drugacijoj kulturi informisanja iako se polako i mi ukljucujemo u taj sistem.
    (Bob, 15. maj 2019 12:41)

    # Link komentara

  23. Ali POLITIKA JE U SVAKOJ PROKLETOJ PORI NAŠE STVARNOSTI! Oće li jedan dan proći bez uticanja, lobiranja, zavera, saveza i sl....
     (bosko simic, 15. maj 2019 12:26)

    # Link komentara

  24. Anglosaksonci su se ubudjali koliko su pokvareni ne vrti se vise sav svijet oko njih dosla su neka druga vremena ali oni nikako to da shvate .
     (Veselin, 15. maj 2019 12:25)

    # Link komentara

  25. Svetski tenis je uprkos raznim "revolucijama" vođen iz par centara koji grčevito ne žele to da ispuste. Isto kao i u velikoj politici, i isto mediji se koriste ne za in nego za DEZinformisanje, i ista mentalna dresaža "političkom korektnošću". Isti grč da se drži novac i isto je sve pogrešno. Pogledajte samo nasilni boljševizam jednakog plaćanja muškaraca i žena - a pogledajte kako prirodno liberalni jer internacionalni, bez dominantnog centra, u odbojci nemaju nikakve nasilne "dobrote". I ženska odbojka cveta da se maltene nijedan drugi ženski sport globalno ne može porediti.
    Zemlje koje drže Slamove daju svojim igračima wild cards, ili ih međusobno trejduju. Mnogo je takvih loših stvari a nove odluke su samo sve gore o gore. Kvote obaveznog igranja su oštetile tenis a ovih 25 sekundi dotuklo. Ničim izazvano hvaljeni Kermod je deo tog lošeg a ni najmanje nije promenio osnovni problem: nigde kao u tenisu novac nije tako loše raspoređen. Em ga igrači imaju procentualno najmanje od svih sportova em je distribucija šiljak a ne brdo - sve pogubno za razvoj sporta, i sve pomoć odvratnim kladionicma.
    Na sve tu su potresi ubistva DK i selidbe Finals iz London plus sve u kontekstu izvesnog kraha kad 3 najbolja uskoro prestanu da igraju. Mnogo je u pitanju i nikakvo čudo da bujaju razno RotenBerg i sl. prezimena.
    Loše osobine Novaka su za ovo odličan alat (da, biti veći englez od engleza) a celo akanje jeste loše i smor - ali mnogo bolje, manje štetno od metafizike čia semenki.
    (znanje-imanje, 15. maj 2019 12:22)

    # Link komentara

  26. Navikli ovi Anglosaksonci da sve bude pod njhovom kontrolom, usput još večiti Srpski neprijatelji.
     (milke, 15. maj 2019 12:22)

    # Link komentara

  27. @ malo podsjećanje

    Kaže se podsećanje...
     (Kontinuitet nediscipline, 15. maj 2019 12:18)

    # Link komentara

  28. Autor ovog predugačkog teksta izgleda zaboravio da je sam Novak izjavio da nije imao vremena za razgovor sa Federerom i Nadalom prije smjene Krisa Kermuda, što je čudno.Naglasio je međutim da je bio raspoložen za razgovor sa njima nakon smjene Engleza ,na šta je Federer s pravom rekao da on poslije svega što se dogodilo,nema potrebuda razgovara sa Novakom.
    (malo podsjećanje, 15. maj 2019 12:10)

    # Link komentara

  29. Anglosaksonci gledaju u sitna creva u svim sferama a ko ne vidi to mora da je pod njihovim uticajem.
     (Slavko Vica, 15. maj 2019 12:01)

    # Link komentara

  30. Čovek ga lepo pita kakve kvalitete bi trebao da ima kandidat, a on izbegava odgovor. Novinar je potpuno korektan.
     (Tanja, 15. maj 2019 12:01)

    # Link komentara

  31. neznam sta to Novaku uopste treba?Lepo treba da ih dere u tenisu I nista vise.
     (nikolq, 15. maj 2019 11:58)

    # Link komentara

  32. Na osnovu naslova zaključujem da je u pitanju velika belosvetska zavera protiv Novaka!
     (Miloš, 15. maj 2019 11:55)

    # Link komentara

  33. Pocinje opet...pred Rolan Garos, mene ne iznenadjuje. Jedino mi Nole nije jasan, pa valjda je provalio do sada u cemu se radi?! Nole sto dalje od tog saveza, mislis da su Rafa i Roger ludi sto su otisli na vreme?
    (Realno, 15. maj 2019 11:55)

    # Link komentara

  34. @saomi odlican komentar ,uvek je najlakse izvana komentarisati i pljuvati po necemu, a istovremeno izbegavati se uhvatiti srzi problema i raditi na tome
    (Federer je licemer, 15. maj 2019 11:54)

    # Link komentara

  35. Autor teksta zaslužuje pohvala za profesionalno urađen članak, nije morao, a mogao je, da primeti kako rezultat 5:5 govori da je Savet podeljen, da ne kažem raspolućen, i da Novak mora da razmisli kako da se izađe iz pat pozicije. Ako ovako ostane, oni nikad nikakvu odluku neće doneti. Srbin sam, odan zemlji, Novaku i njegovim navijačima, ali mislim da bi posle ovoga Novak trebalo da se povuče. U svetu se tako radi, i pored toga što svaki Srbin neće podržati moje mišljenje. Srbi se ne povlače!
    (Ipak je Novak doživeo poraz na glasanju, 15. maj 2019 11:52)

    # Link komentara

  36. Anglosaksonska politika je takva, neokolonijalistička odvajkada. Nema to veze sa Srbima, nego sa svima koji ne pripadaju toj grupi. To ne sme da bude razlog za nervozu. Novak zna sa kim ima posla, tako da mora da bude veći Englez od Engleza, u toj igri. Mora da ih pobedi na njihov način.
     (mr, 15. maj 2019 11:47)

    # Link komentara

  37. Bravo Nole legendo!! Sad mi je kompletna slika jasna i nemam reči svaka čast. Cela slika mi je jasna i uplitanja ovih koji nisu članovi i njihov ego a Vavrinka ne može ni prvo kolo da prođe i Rođine manguparije a nije uopšte u savetu ATP-a a želi da mu ti dođeš na noge a gospodinu je mnogo teško da uđe u savet zašto, pa zato jer bi radio za džabe u korist svojih kolega a Rođi to neodgovara on bi da utiče iz senke e pa neće moći. Ili ti Nadalovo moralisanje bez ikakvog razloga i svrhe a pre svega koristi.
     (Šaomi, 15. maj 2019 11:43)

    # Link komentara

  38. Ovo je pravi naslov za ceo tekst, jer se očigledno radi o tome, zašto jedan anglosaksonac nije na toj funkciji koju Novak zauzima?
     (Vlado, 15. maj 2019 11:41)

    # Link komentara

  39. Inače, za informaciju, članovi su plaćeni za sve sastanke, ali sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.
     (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 15. maj 2019 11:39)

    # Link komentara

  40. @Vuk...Ma, pored onolike Kine i Rusije samo o nama razmisljaju.
     (Bruder, 15. maj 2019 11:37)

    # Link komentara

  41. Da Novaku to ne odgovara, ili nekom ko stoji iza njega, on ne bi bio u tom Savetu. A on kao naši političari napriča gomilu stvari a zapravo ništa i ne kaže. Zar ne može da skrati te odgovore i prebaci loptu na drugu temu?
    (Dragana, 15. maj 2019 11:37)

    # Link komentara

  42. Nole - predsjednik sindikata teniskih radnika! Rafi i Rodžeru je uvijek malo!
     (Sale, 15. maj 2019 11:28)

    # Link komentara

  43. Англосаксонска вечита мржња према Србији. Толико зла су нам нанели да је то немогуће.
     (Вук, 15. maj 2019 11:26)

    # Link komentara

  44. Utisak je da Noletu nije trebalo ovo prepucavanje. Kao da je previše je emotivan.

    No comment i teraj dalje.
    (dzericak, 15. maj 2019 11:23)

    # Link komentara

  45. Novinari izuzetno forsiraju tu pricu, ali i Novak uvija odgovore za nesto sto jednostavno moze da objasni u par recenica. Uostalom, da je Novak sve jasno rekao, umesto da se bakce sa novinarima, ne bi bilo potrebe za ovim poslednjim "Epilog" delom clanka, gde novinar ovog sajta smatra da dodatno mora da objasnjava sta je Novak ustvari hteo da kaze
    (Mealy, 15. maj 2019 11:22)

    # Link komentara

  46. Novak je u svemu bio glavna mirođija jer se kao predsjednik Savjeta profesionalnih tenisera sa svojim velikim prijateljem Gimelstobom itekako trudio da osujete Krisa Kermuda u pokušaju da obnovi mandat predsjednika ATP-a.
    (nepobitna činjenica, 15. maj 2019 11:21)

    # Link komentara

  47. Poruka anglomanijskoj Srbiji...
     (Dule Pacov, 15. maj 2019 11:19)

    # Link komentara

  48. Izbor je posle svega pao na dvojicu kandidata, 64-godišnjeg Velera Evansa i Ekvadorca Nikolasa Lapentija... Nije bitno kolko ima godina Ekvadorac, a josh manje odakle je ovaj 64 godishnji...
     (?!?, 15. maj 2019 11:12)

    # Link komentara