Veljko, ako dobijete Brazil... "Biće tako"

Fudbalska reprezentacija Srbije je prvak sveta. Želja koju nisu smela da izgovore ni deca sanjareći ispred zgrade i zabijajući gol u poslednjoj sekundi 90. minuta na iskrzanom betonu i sa zarđalim vratilom na kojem se odavno ne tresu tepisi...

Ipak, dogodilo se. U moru bajkolikih tekstova o šampionima, o čoveku koji je sve to smislio u svojoj glavi još pre tri godine u svom stanu u Madridu, evo jednog koji će vam dokazati da se čuda ne dešavaju, već ih izazivate. Jedno je izazvao Veljko Paunović...

Igor Vujičin
Pošaljite komentar
  1. @ (Ср, 25. jun 2015 12:10)

    Za ljude kao što si ti zaista ovi uspesi ne zanče ništa! Ne želim da te osudim več da ti ukažem na nas na koji ovi uspesi deluju. Kako deluju?
    Evo kako..
    Kada Nole pobedi, ja lično vidim da neki naš Srbin može da pobedi čoveka koji iza sebe ima ili je imao, čitavu logistiku koja ga je dovela do meča sa, kako ti kažeš "bezgrešnog", Noleta. Naš Nole, sem svojih nije imao!
    Kad može Nole mogu i ja!
    Kad momci donesu medalju (košarka, vaterpolo...) i kada znam da nijedan od ovih saveza nema novaca koliko jedan klub u Nemačkoj npr. ... Mogu i ja!
    Kad Kolašinac donese medalju i kada znamo ko je i šta je (čovek giganskih moralnih razmera) ... Mogu i ja!!!
    Da ti ovde ne govorim o hormonima sreće koji se izlučuju u trenucima pobeda ovih divnih naših ljudi. To ti nemožeš da razumeš.

    Elem, zajedničko svim ovim DIVNIM ljudima je nešto na čemu svi mi zajedno trebamo da poradimo najozbiljnije... na upornosti!

    Ali pre svega trebamo svi da radimo ono što volimo!

    Aj u zdravlje!

    Paune... izuzetno sam te voleo kao igrača a sada i kao trenera!

    Neka te zdravlje služi!
    (dzon snezni, 30. jun 2015 11:27)

    # Link komentara

  2. Ostvario mi se najveci san u mom zivotu,Srbija je konacno postala
    sampion sveta u futbalu ,Hvala vam veliko momci .
    … Zoran T.Zivancevic
    (Zoran T.Zivancevic, 26. jun 2015 03:59)

    # Link komentara

  3. Bravo za sampione i zlato, bravo za Rusanj, bravo za generaciju. Bravo i za madam Paunovic i copor dece. Bravo i za tekst. Navrle su mi emocije. Vratili ste me u neko bivse vreme.
     (pizza pametnica, 25. jun 2015 23:17)

    # Link komentara

  4. Bravo, Vjui
    (!, 25. jun 2015 23:03)

    # Link komentara

  5. Ovo je sustina:
    "Znaš šta mi se dogodilo na treningu Atletika? Igramo, bilo je mnogo Argentinaca tada u timu. Dva-tri oštra starta, umalo da mi slome nogu. Oćutim. Vratim čvrstom igrom. Na kraju treninga, čekaju me Argentinci sa Ćolom Simeoneom na čelu. Njih više, kao čopor su, ja sâm. I hteo sam da se potučem. Kada su videli moj gard, jedan od njih mi kaže: 'Svaka čast, imaš srce, od sada si naš'“.

    Veljko Paunovic ima urodjeno "Leader"-stvo, kao i Colo Simeone. To se ne uci. To imas ili nemas. Videlo se to i na balkonu u trenutku kada je zamolio ljude da se zagrle i pomole. Ja to ne gledam kroz religiju, nego sa aspekta leader-skih sposobnosti. Naravno uz sve ostale stecene kompetence sportskog management-a ima sansu da izraste u vrhunskog fudbalskog trenera, sto mu ja od srca zelim.
    Jos jedanput, SVAKA CAST njemu i SVIM momcima koji su postigli ogroman fudbalski rezultat. Nadam se da ce u istom stilu SVI ostvariti i fenomenalan uspeh u svojim sportskim karijerama.
    (Adrian Skoric, 25. jun 2015 17:16)

    # Link komentara

  6. PUNK i Partizan to je to nismo isti!
     (Partizan u inat svima.!, 25. jun 2015 16:47)

    # Link komentara

  7. Jedini od selektora u svim kategorijama posle Siniše Mihajlovića koji je imao ofanzivnu varijantu na zadnji red protivnika kada je počinjao protivnički napad u želji da se protivniku odmah oduzme lopta, postavka linija fantastična kao lenjirom, nema nepromišljenih faulova pred svojim golom, uvek kad je prilika za gol nekoliko igrača koji su pratili akciju,odlična fizička priprema, uigranost po svim linijama i moto svi za jednog jedan za sve krasi ovu odlično ukonpunovanu generaciju. Treba reskirati i pustiti da igraju za A selekciju, možda neće prve godine, ali već narednih neće imati konkurenciju.
    (Borislav, 25. jun 2015 16:34)

    # Link komentara

  8. Izvrstan tekst (hvala!!!) i zasluzeni svi komplimenti za Paunovica! Nacin na koji su ova i "cileanska" repezentacija osvojili svetsko prvanstvo su razliciti. Cileanci su dfinitivno bili talentovaniji - taj tim da je vodio i Bora Corba bi osvojio prvenstvo (Jozic nakon tog uspeha nije nista napravio kao trener). Ova generacija je osvojila prvenstvo na umecu Veljka Paunovica - besprekoprnom taktikom, organizovanom i pozrtvovnom igrom, zalaganjem, srcem i hladnom glavom. Veljko Paunovic je legenda u nastajanju!
    (Stranac, 25. jun 2015 16:05)

    # Link komentara

  9. Kao Veljka majka radja samo jednom! Svako dobro, amigo!
     (vranjanac, 25. jun 2015 15:42)

    # Link komentara

  10. Heavy metal i Ramones, pa to ne moze na lose da izadje. :)

    Srecno Paune!
    (SerbianoPFC, 25. jun 2015 15:08)

    # Link komentara

  11. I bi tako. Amin.

    Hvala za majstorski i inspirativan tekst!
    (Mirko, 25. jun 2015 15:05)

    # Link komentara

  12. Izuzetno kvalitetan tekst i nekako emotivan. Ja bih volio kada bi on sada preuzeo U21 da ovu generaciju sa Novog Zelanda i dalje on vodi, da raste sa njima, pa onda kada stasaju da u A selekciju svi zajedno odu. To bi bio izuzetno uigran tim, u svlacionici bi se znao red, Paunovic je veliki autoritet i mislim da bi se to odmah vidjelo, svi bi odjednom zivjeli za reprezentaciju i laktali se da dodjemo do karata. Samo sto OBAVEZNO mu treba dati odresene ruke, jer covjek zna sta radi! Ostavite ga na miru i vidjecete. Sto neko rece, tesko da cemo neku medalju uzeti sa A selekcijom cak i tada, ali jedno je sigurno, necemo se brukati kao do sada i stiditi se svoje reprezentacije. Sve najbolje Paune legendo.
    (MARQITO, 25. jun 2015 14:29)

    # Link komentara

  13. A sta moze da se napise za Dodica i Curcica? Nista!
     (Aleksa, 25. jun 2015 14:17)

    # Link komentara

  14. A sada treba da se pocne sa projektom Srbija na EP 2020 i SP 2022. Paunovic da nastavi da radi sa U21 jos dve godine i da onda zapocne ova dva ciklusa sa A reprezentacijom. Da mu se dopusti da radi sa igracima koje odabere i koji se uklapaju u viziju i koncept, ne samo igrackim, nego i ljudskim kvalitetima. Ne samo visinom ugovora u bogatim klubovima, nego i ponasanjem van terena, kulturom i vrednostima koje ispoljavaju. Mi, kao navijaci, treba da obecamo i sebi i njima da cemo biti strpljivi, da cemo ih podrzavati i u dobru i u zlu, da se necemo deliti po klupskim bojama i naravno to obecanje treba da odrzimo. Time cemo zasluziti uspehe koje cemo ostvariti.
    (Miki, 25. jun 2015 14:17)

    # Link komentara

  15. @ delija iz pg

    preterujete sa veličanjem Antića. Šta znači mogao je da prođe grupu - pa mogli smo al smo izgubili i od Gane i od velesile Australije. A dobili smo Nemačku, ali uz puno, puno sreće, sa igračem više, pošto su nas potpuno nadigrali. Posle nam se ta (ne)sreća vratla protiv Australije.
    I ne upoređujte Veljka sa Miroslavom niti sa Antićem. On sigurno ne bi posle odličnih kvalifikacija onako mučki ucenjivao savez i tražio celo bogatstvo. Niti bi dozvolio tako lošu atmosferu i ono glumatanje na prvenstvu. A verujem i da ne bi dozvolio da mu kapiteni sa svojim klanovima sastavljaju ekipu i određuju koga sme da zove.
     (only fools and horses, 25. jun 2015 14:17)

    # Link komentara

  16. I sta sad, da me necete mozda proterati iz Srbije?!
    (miki, 25. jun 2015 13:30)

    Иди и лечи се.
     (пуно успеха у томе, 25. jun 2015 14:12)

    # Link komentara

  17. Лепо је све то,шампиони орлићи,свети ноле безгрешни и сви што нас представљају у свету.али обичан грађанин нема ништа од тога!свака им част али и баш ме брига више за њиx.уместо да поправите неку рупу,породилиште,ви ћете сад од пара порескиx обвезника да дајете премије овима што трче за лоптом!доста бре више са замазивањем очију!xоћу да живим у земљи која нема ниједног успешног спортисту,али зато има сређен живот достојан човека!
    (Ср, 25. jun 2015 12:10)

    И ја бих волео да живим у земљи која нема неписмених и неваспитаних. Читајући твој коментар видим да ће то остати пуста жеља.
     (иди на рубрику "здравље", 25. jun 2015 14:08)

    # Link komentara

  18. Jednom rečju, GOSPODIN!
     (zvezdaš, 25. jun 2015 14:06)

    # Link komentara

  19. Vidis, velika je steta sto si ti uopste na ovoj SPORTSKOJ stranici. Mislis da si pravi navijac?

    PS Medju nasim ljudima (iz ex-YU) ovde - u inostranstvu - jos uvek se cuje:

    "Dobar je to covek (NN, XY...). Steta sto je Srbin (Hrvat, Bosnjak...)!"

    Ti si to "unapredio": proizvodis nove (huliganske) nacije - partizanovce i zvezdase! Jesu li to zasluzili Paunovi Orlici?
    (Is, bre!, 25. jun 2015 13:27)

    O sebi kao navijacu ne mislim nista, kao da je to za bilo sta bitno, samo bih voleo da je ljubav prema klubu vaznija od para i licne ambicije i da bi Veljko trebao da trenira Partizan, a ne Zvezdu, iako bi mnogo voleo da mi imamo takvog strucnjaka i coveka. Sta je tu lose? Ne razumem kako ne mozete da razlikujete huligansku mrznju od zdravog rivalstva. Pa svrha sporta je u rivalitetu, bez toga ne bi ni postojao. Igra jedan tim protiv drugog, takva su pravila. Dakle, o Veljku sve najbolje i vise od toga, ali opet zeleo bih vise od svega da se sport vrati korenima i da svi igraju za klub koji vole. Ovog coveka jos vise cenim zato sto sam 100% siguran da nikad ne bi trenirao Zvezdu, jer voli Partizan. Samo zbog toga sam rekao da je steta sto je partizanovac, jer bih voleo da mi imamo takvog coveka i strucnjaka, a nemam apsolutno nista protiv da titulu za Srbiju osvaja ekipa sastavljena 100% od ovakvih partizanovaca. Pozdrav i Vama i Vasem nicku.
    (lol, 25. jun 2015 14:00)

    # Link komentara

  20. Pa, da! Kad se pročita tekst sve je jasno! Studiozan, kulturan i lepo vaspitan čovek koji voli fudbal! Pazite sad ovo-cela naša A selekcija sa stručnim štabom i FSS ne voli fudbal. Oni vole ono što prati fudbal (fudbaleri starlete a funkcioneri jagnjetinu) a sama ljubav prema igri je na drugom ili trećem mestu, ako je uopšte ima. I zato on u 5 ujutru gleda utakmice i verovatno se raduje kao malo dete u pripremnom radu i utakmicama! I bez sujete! Veliki naklon!
    (trile, 25. jun 2015 13:50)

    # Link komentara

  21. Nastavite da inspirisete, i vi dobrim tekstovima i ovakve osobe svojim postojanjem.
     (maslacak, 25. jun 2015 13:46)

    # Link komentara

  22. @ Da zatvorimo krug: Djordjevic kod košarkaša, Savic kod vaterpolista, Grbic kod odbojkaša, i Paunovic kod fudbalera. ČETIRI ASA!!!(Mare, 25. jun 2015 10:43)

    @ i nedeljko jovanovic kod rukometaša.
    (zvezdaš, 25. jun 2015 11:03

    I Marina Maljkovic kod kosarkasica!
    (I devojke su nas ponos, 25. jun 2015 13:45)

    # Link komentara

  23. Ne bi me cudilo da postave Dodica za selektora A tima....Kakvi likovi rade u savezu sve moze da se ocekuje...
    (Novosadjanin., 25. jun 2015 13:40)

    # Link komentara

  24. Auuu, bre, što je dobar tekst. Sjajno. Mnogo volim ovakve tekstove na vašem sajtu.
    (Dakson, 25. jun 2015 13:34)

    # Link komentara

  25. Sjajan tekst i cini se, sjajan covek. Ne zaboravite i mlade reprezentativce koji su bili dovoljno poslusni i koji su mu bezrezervno verovali i dosli do ove titule. Nisam sigurna da bi iko mogao A reprezentaciju ovako da "ukroti". Oni su vec svojeglavi i velike zvezde (makar samo i u njihovim ocima). Mladici su jos uvek poslusni i slusaju starije. Kod Veljka se to zaista pokazalo kao pun pogodak.
    (Maja, 25. jun 2015 13:34)

    # Link komentara

  26. Suze mi pođoše!
     (Lazar, 25. jun 2015 13:34)

    # Link komentara

  27. @Miki: Ne brale, ne zato što nisi pravoslavac i što ne znaš himnu, nego zato što si negativac i smarac. Ne trebaju nam takvi.

    I sta sad, da me necete mozda proterati iz Srbije?!
    (miki, 25. jun 2015 13:30)

    # Link komentara

  28. @ "Velika steta sto je ovaj covek partizanovac."...
    (lol, 25. jun 2015 13:00)

    Vidis, velika je steta sto si ti uopste na ovoj SPORTSKOJ stranici. Mislis da si pravi navijac?

    PS Medju nasim ljudima (iz ex-YU) ovde - u inostranstvu - jos uvek se cuje:

    "Dobar je to covek (NN, XY...). Steta sto je Srbin (Hrvat, Bosnjak...)!"

    Ti si to "unapredio": proizvodis nove (huliganske) nacije - partizanovce i zvezdase! Jesu li to zasluzili Paunovi Orlici?
    (Is, bre!, 25. jun 2015 13:27)

    # Link komentara

  29. Kakav tekst! Par puta me je prosla jeza dok sam citao, stvarno jedna ljudina gospodin Veljko Paunovic!
     (Zvezdas, 25. jun 2015 13:12)

    # Link komentara

  30. @miki

    Mozes brate, sto ne mozes. Nisam ni ja u tom fazonu, ali cutim i uzivam, jer postujem i njegovo, i tvoje, i svoje. To ti se, bato moj, zove tolerancija.

    Ramonsi, Partizan - gospodin covek.
    (Unity3D, 25. jun 2015 13:10)

    # Link komentara

  31. Velika steta sto je ovaj covek partizanovac. Ako bih nekog voleo da vidim za trenera Zvezde to je Veljko Paunovic, a opet to bi bila blasfemija, jer mu je otac bio legenda Partizana, a i on je veliki navijac (sto je bitnije nego bivsi igrac). Sjajan pedagog, psiholog i takticar, ali pre svega veliki covek. Negde smo u putu zaboravili da je ovo poslednje ipak daleko najvaznije. Hvala Veljku sto nas na to podseca i Blagoju sto ga je tako savrseno vaspitao.
    (lol, 25. jun 2015 13:00)

    # Link komentara

  32. Trener je sve, igraci su nista. Kad se to jednom shvati, mozda i fudbalu u Srbiji krene na bolje... Do tada, imacemo samo po neki izuzetak koji potvrdjuje pravilo, kao ovaj sa Veljkom Paunovicem...
    (Zoran Bojanic Tabasko, 25. jun 2015 12:48)

    # Link komentara

  33. Voleo bih da nam on uskoro bude selektor A tima, ali da ga ne bi možda prebrzo potrošili, bolje je da bude prekomandovan u selektora mlade reprezentacije, do 21 godine. Tako će moći da nastavi da radi sa istom decom samo sada u narednoj fazi. To bi bila ista ta generacija koja bi igrala zajedno, sa njim na čelu i naredne dve-tri godine. E onda, nakon toga, postaviti ga za A selektora i pustiti ga da sam odabere decu i ubaci ih u prvi tim i očisti 'višak' starijih igrača.
    (Vaske_tb, 25. jun 2015 12:46)

    # Link komentara

  34. @Miki: Ne brale, ne zato što nisi pravoslavac i što ne znaš himnu, nego zato što si negativac i smarac. Ne trebaju nam takvi.
     (Pedro, 25. jun 2015 12:46)

    # Link komentara

  35. Ima dobar ukus kad je muzika u pitanju :), a ostalo se podrazumeva sve najbolje u daljoj karijeri Veljko sa takvim stavovima i odnosom prema radu daleko ces da doguras!
     (Kol, 25. jun 2015 12:46)

    # Link komentara

  36. Igor vraca veru u novinarstvo, Paun u fudbal :) Svaka cast na tekstu, svaka cast na tituli ! :)
     (Navijač, 25. jun 2015 12:38)

    # Link komentara

  37. Kakav clanak! Bravo!!! :)
    (Competizione, 25. jun 2015 12:28)

    # Link komentara

  38. @ miki
    uvek mozes druze.
    dok ti volis srbiju nikada nije bitno koje si vere i nacije!
     (bole, 25. jun 2015 12:16)

    # Link komentara

  39. Jednog dana zove i kaže: "Amigo' vraćam se u Partizan“. Želeo je da ostavi trag u klubu u kojem je ponikao. Nije jedini. Ali je jedini raskinuo dobar ugovor na svoju štetu. "Ne vredi, nema smisla da uzimam novac svom klubu, da sedim i da ne igram. Ubija me koleno“

    Tako se voli klub. Ljudska velicina. Zato i jeste uspeo. Bravo Paune...
     (DM PFC, 25. jun 2015 12:16)

    # Link komentara

  40. Veljko strumicanecot,cela Makedonija navijala za da uspees. Bravo
    (msbravomk, 25. jun 2015 12:16)

    # Link komentara

  41. Ako je čovek, kao što piše u tekstu, svaka čast. I za njegovog oca, slučaj "mečka".
    Očekujem od FSS da će pokušati da ga ubace u kolotečinu, da ga odalje od prirodnog toka života, i prikazati mu iskrivljenu realnost. Ucenama-ovog moraš da ubaciš u tim, onog ne, ajde ovom da popravimo ugovor itd. Biće lobiranja, već su počela, a on neka izdrži. Ne mogu "oni" da se umešaju u trenerski uspeh na svim frontovima, nastaviće on uspeh bilo gde, dovoljno i za dzep i za dušu. Bar je narod počeo da mu veruje, i sada šta kaže-to je to.
     (smajli, 25. jun 2015 12:14)

    # Link komentara

  42. @Nego Veljko mogu li ja navijati za Srbiju, ne znam "Oce nas", a nisam ni pravoslavac?? (miki, 25. jun 2015 11:34)

    Mozes brate, ne moras da citas Oce nas, mozes dok oni citaju ti da citas u sebi neku svoju molitvu, ali nikada ne sme da ti zasmeta neka druga vera i druga molitva! Pravoslavna vera je vera Srba, i sta sad, mi treba da se ustrucavamo zbog par procenta vas koji imate druge vere ili nevere??
     (navijac, 25. jun 2015 12:14)

    # Link komentara

  43. E da imamo dobronamerne ljude u Savezu i Klubovima, ko sto nemamo, pa da vratimo i Djukica, Jokanovica, Piksija, Jugovica, Drulovica... Da nam oni vode Klubove i reprezentaciju ( kao treneri mislim), a ne bata Djorine kursadzije... Kod nas sve suprotno, dodju ovi gorepomenuti, mi ih istrosimo na prijateljskim utakmicama i odbacimo... A onda nam reprezentaciju vode Djoric, Curcic, Dodic... Uskoro ce Nesko Milovanovic, pa Milinkovic, pa Ratko Dostanic, pa Okuka, pa Bekvalac, pa Kosanovic... A nama tako i treba jer ni u komentarima ne mozemo da izbegnemo podele na Zvezdase i Partizanovce, a da zauzmemo jedan ozbiljan zajednicki stav po ovom pitanju i da izadjemo ispred Fss napravimo neki pritisak na sve lopove u nasem fudbalu, o tom nema ni govora. Uostalom u apatiju smo upali po svim drustvenim pitanjima nije samo sport u pitanju.
     (a da nisam za Terzica i to da se zna..., 25. jun 2015 12:11)

    # Link komentara

  44. Лепо је све то,шампиони орлићи,свети ноле безгрешни и сви што нас представљају у свету.али обичан грађанин нема ништа од тога!свака им част али и баш ме брига више за њиx.уместо да поправите неку рупу,породилиште,ви ћете сад од пара порескиx обвезника да дајете премије овима што трче за лоптом!доста бре више са замазивањем очију!xоћу да живим у земљи која нема ниједног успешног спортисту,али зато има сређен живот достојан човека!
     (Ср, 25. jun 2015 12:10)

    # Link komentara

  45. B92, ubacite više ovakvih tekstova. Sigurno ima još ovakvih ljudina.
    Dosadili su oni "obični" tekstovi.
    (živadin, 25. jun 2015 12:10)

    # Link komentara

  46. Svaka čast Igore. Fenomenalan članak o čoveku o kome nisam znao ništa. Ipak neke stvari nisu slučajne...
    (Vladan, 25. jun 2015 12:01)

    # Link komentara

  47. Nije reagovao kada su njegovi igrači vređali protivnike koje su (jedva) pobedili.
    Još gore: vređali su Brazil u njegovo ime.
    Sportisti ne ponižavaju protivnike ni kada pobede ni kada izgube.
    (Nije Reagovao, 25. jun 2015 11:59)

    # Link komentara

  48. Svaka cast za tekst. Nastavite ovako. Tuzno je sto je sport jedina sfera u kojoj je moguce da pisete ovakve lepe tekstove, ali budimo srecni sto bar to imamo. Cestitke Veljku.
     (Strucnjak u ovoj oblasti, 25. jun 2015 11:58)

    # Link komentara

  49. Dovoljno je bilo pročitati da voli Ramonse i zaključiti o kakvoj se ljudskoj i trenerskoj veličini radi.
    Niko ne može da ispadne normalan slušajući neke cuce, mace, cece, jece, bate, seke, ace, džemale, šaka zulue, i sl. Tj. može, al samo u tom njihovom sistemu "vrednosti", ne shvatajući zapravo koliko je "prazan", i takav se nikad neće idići iznad te intelektualne i moralne žabokrečine.
    Svaka čast Veljku, pre svega kao čoveku a onda i kao fudbalskom treneru, koji daje sve od sebe da usmeri ovu decu da odrastu u prave ljude, a ne u polusvet koji nas okružuje.
    Svaka čast i vama na tekstu, bilo je zaista uživanje čitati ga.
    (021, 25. jun 2015 11:52)

    # Link komentara

  50. Ovakve ljude,u nasem fudbalu posebno,treba cuvati i gajiti kao najredju biljku.
    Dirnut sam ponasnjem ovog coveka.....
    (Boki, 25. jun 2015 11:39)

    # Link komentara

  51. sva ova euforija je potpuno suvisna. koga interesuje uspeh mlade reprezentacije U20, osim menadzera koji odabiraju moguce talente. nedelju dana posle uspeha U20, imamo totalni neuspeh U21 koji je mnogo vazniji i tice se odlaska na olimpijske igre. NISTA MI NIOSMO USPELI ALI SMO DVAPUT NEUSPELI U21 I SENIORI u kvalifikacijama. mislim da je ovo ipak ona stara "HLEBA I IGARA" nista drugo...
    (willi, 25. jun 2015 11:34)

    # Link komentara

  52. Nego Veljko mogu li ja navijati za Srbiju, ne znam "Oce nas", a nisam ni pravoslavac??
    (miki, 25. jun 2015 11:34)

    # Link komentara

  53. Ljudi shvatite da ne igra on fudbal vec igraci . Nasi orlici su se trudili da se dokazu a A selekcija da dovede njega na celo imala bi isti uspeh kao do sad
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mudonja, 25. jun 2015 10:48)

    Upravo takav pristup, koji imaš, ne daje rezultate. Postoje ljudi, kao što je Veljko, koji imaju vizije, vjeru, program, plan i koji o svemu vode računa jer su posvećeni poslu.
    Sjeti se Radomira Antića i njegovog vođenja. Reprezentacija je odigrala odlično kvalifikacije i vratio je navijače na stadion. Na prvenstvu smo dobili Njemačku. To je sve uradio za kratko vrijeme sa istim igračima koji do tada nisu mogli Azerbejdžan da pobijede. Međutim, mogli smo da prođemo grupu ali nismo. Da je Antić vodio duže ekipu od mlađih selekcija i da je znao ko kvari atmosferu u ekipu, odnosno ko u hotelu pije alkohol prije utakmice, vjerovatno ih ne bi pozvao u reprezentaciju.
    Zato je Saša Đorđević pravio reprezentaciju sa igračim koji čuvaju duh tima. Dosta ljudi mu je zamjerilo na odluci da ne vodi Micova. Nego Sale je znao da je dovoljan jedan igrač, koji ne sprovodi njegove odluke, da pokvari njegov koncept. Zato je u ekipi imao momke spremne da pokušaju da sprovedu sve njegove ideje i na kraju se ispostavilo da je Sale čovjek koji zna, koji je hrabar i kojeg vole igrači. Takav je Veljko! Takav tip. Da uzme A selekciju, vjerovatno bi napravio rez koji mu je neophodan da dođe do rezultata.
    (delija iz pg, 25. jun 2015 11:29)

    # Link komentara

  54. svaka cast za fer plej i sportski duh!
    (cirkus maximus, 25. jun 2015 11:11)

    # Link komentara

  55. Šampioni!!!!!
    (RS, 25. jun 2015 11:06)

    # Link komentara

  56. Da zatvorimo krug: Djordjevic kod košarkaša, Savic kod vaterpolista, Grbic kod odbojkaša, i Paunovic kod fudbalera. ČETIRI ASA!!!(Mare, 25. jun 2015 10:43)

    i nedeljko jovanovic kod rukometaša.
     (zvezdaš, 25. jun 2015 11:03)

    # Link komentara

  57. Bravo i za tekst i za Velju! Moze se kad se glava koristi! :)
    (Magnus, 25. jun 2015 11:01)

    # Link komentara

  58. Kakav divan covjek je Veljko!
    (Hotdog, 25. jun 2015 10:58)

    # Link komentara

  59. Jako kvalitetan covek i igrac. Oduvek sam postovao njegov igracki kvalitet, izuzetno mi je bilo zao sto nije igrao vise za reprezentaciju, presrecan sam bio kada se vratio u Partizan i kada je dao gol Fenerbahceu na prepunom JNA. O njegovim trenerskim kvalitetima necu ni da pricam, prosto sam se odusevio kada sam citao i slusao o kakvim detaljima on vodi racuna, pokazuje klasu ali tek je krenuo. Treba ovom mladom coveku dati sansu i podrsku, neka preuzme U21 i neka iskombinuje ove njegove momke sa Mitrovicem, Petkovicem, Kosticem itd. Apsolutno sam ubedjen da ce sa tom kombinacijom napraviti jos veci haos jer sa pomenutim igracima nema sale sto se i Svet uverio. Mislim da je ovo nasa najbolja generacija u ovom veku ('94,'95,'96, '97) neka ih kontrolisu Savo Milosevic i Paunovic i neka zajedno polako ali sigurno dodju do A selekcije i da napokon budemo konkurenti za neki trofej...ma ne mora ni trofej, da budemo pristojni na terenu..nista vise..
    (Maks, 25. jun 2015 10:58)

    # Link komentara

  60. Dobar vovek, bio dobar igrac u jakim klubovima i postao dobar trener. A Dodic i Curcic? Nista od toga.
     (Filip, 25. jun 2015 10:55)

    # Link komentara

  61. Covek zmaj, stvarno velicina! Cale mi je rekao skoro da je i Blagoje bio veliki covek! Veljko je prosvecen covek, ako nista ima taj izduzen nos i lice, kao Sveti Sava! Ali odusevih se kad sam prociao sad da je slusao-slusa heavr meal i Ramonse! Znaci da je osvescen, a od takvih se ljudi i moze ovakav uspeh ocekivati! Puna podrska u svemu!:-)
     (milan26, 25. jun 2015 10:52)

    # Link komentara

  62. Ljudi shvatite da ne igra on fudbal vec igraci . Nasi orlici su se trudili da se dokazu a A selekcija da dovede njega na celo imala bi isti uspeh kao do sad
     (mudonja, 25. jun 2015 10:48)

    # Link komentara

  63. Ono kad čoveka iz ničega od jednom zavoliš za sva vremena! :)
     (dzeks, 25. jun 2015 10:46)

    # Link komentara

  64. Veliki čovjek prije svega. ''A'' reprezentacija treba ovakve.
    Ziv bio majstore.
     (srdja, 25. jun 2015 10:43)

    # Link komentara

  65. Pod hitno ga prekomandovati za selektora A tima. I to doživotno!
    Konacno imamo selektora koji je i strucnjak i čovek. Koji je bio i vrhunski fudbaler, i sad je vrhunski trener. I sto je najvažnije, koji je mlad, pun strasti, elana i želje za dokazivanjem.

    Da zatvorimo krug: Djordjevic kod košarkaša, Savic kod vaterpolista, Grbic kod odbojkaša, i Paunovic kod fudbalera. ČETIRI ASA!!!
     (Mare, 25. jun 2015 10:43)

    # Link komentara

  66. Kakav tekst, kakav čovek Veljko! Proćiće još mnogo vode Dunavom pre nego što u našu Srbiju opet stigne neki pehar...
     (Corleone, 25. jun 2015 10:37)

    # Link komentara

  67. Odlican tekst! Veliko Bravo i za Veljka i Igora.
     (sastojak, 25. jun 2015 10:35)

    # Link komentara

  68. za selektora A tima
     (baja mrzovici pljevlja, 25. jun 2015 10:33)

    # Link komentara

  69. Ovaj covek uz malo strpljenja moze mnogo toga da uradi u A timu. Mnogo je bolje njega da unajme kao treneraza duze a ne da to bude Curcic. Pa pogledajte gde je on igrao sve,sa kojim legendama je radio i jos gde je ucio da bude trener,a Curcic u javoru. I jos mu pomaze Antic tj. cuju se posle svake utakmice. Napravi fuziju tri tima i sigurno ce biti rezultata.
    Rajkovic(Stojkovic)- Ivanovic,Veljkovic,Nastasic,Obradovic- Matic,Milinkovic-Savic-Mandic(Tadic),Zivkovic,Kostic- Mitrovic
     (Fica, 25. jun 2015 10:30)

    # Link komentara

  70. ramonsi šlag na tortu, bravo za Veljka, po smirenosti i posvećenosti podseca na radomira antica i pokojnog nenada manojlovica. samo napred, ovaj čovek moze da nam vrati veru u domaći fudbal
     (didi, 25. jun 2015 10:30)

    # Link komentara

  71. Posebna sorta ocigledno. Dobar txt. Podseca na ono vreme kada je b92 bio bas dobar medij.
    (Labud, 25. jun 2015 10:28)

    # Link komentara