Junaci derbija na jednom mestu – "Navijači i Spajić obeležili meč"; "Aca je bio fantastičan"

Fudbaleri Partizana Aleksandar Jovanović i Uroš Spajić, kao junaci 172. derbija, komentarisali su dešavanje na Marakani.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić" odigrali su nerešeno 2:2 u 24. kolu Superlige, a po opštem utisku golam crno-belih i defanzivac crveno-belih su bili najistaknutiji akteri najveće utakmice srpskog fudbala.

Spajić je bio strelac vodećeg gola za Zvezdu, dok se golman Jovanović istakao odličnim intervencijama na golu Partizana.

"Za mene je junak Aca (Aleksandar Jovanović prim. aut) jer je branio fantastično i ima ogromne zasluge što je Partizan otišao neporažen. Po mom mišljenju on je glavni junak derbiija",
rekao je Spajić na TV Arena Sport.

Jovanović je potom istakao su navijači oba tima, ali i Spajića obeležili 172. susret večitih rivala.

"Ja bih izdvojio celu atmosferu derbija, navijače jednog i drugog tima. Zaista je bila privilegija igrati i uživati na stadionu Crvene zvezde u subote. To bih izdvojio, ali i partiju Uroša Spajića, koji je odigrao kvalitetnu partiju", rekao je Jovanović.

Spajić je potom upitan i koliko Crvena zvezda žali što je meč završen nerešeno, jer je igrač aktulenog šampiona posle derbija rekao da je ovo kao poraz.

"Pa jeste, dominirali smo, dobro pripremili utakmicu, znali smo šta nas čeka. Očekivali smo da će Partizan da nas sačeka sa niskim blokom, što na kraju krajeve ispostavilo kao tačno. Skupo smo plati promašaje, u prvom poluvremenu je trebalo da vodimo. Došli smo u sitauciju da iz utakmice u kojoj imamo kontrolu, na kraju spašavamo živu glavu. Zasluge Aleksandru na strašnim obranama, ali bili smo i mi dekoncentrisani u napadu. Sve zasluge igračima Partizana, ali najveća zamerka ide nama jer smo morali da budemo fokusiraniji ispred gola. Ostaje žal", istakao je Spajić.

Svoje utiske o meče izneo je i Jovanović, koji je branio sve, ali ne i Spajićev udarac.

"Saglasan sam da je Zvezda bolje ušla u utakmicu, stvara neke šanse. Razdvojio bih utakmicu na tri dela. Prvom ooluvrmeenu je definitivni bila bolja igra Zvezde, mis iskoristi šasnu preko Sladanje za izjednačenje. Dobro smo počeli drugo, do kartona je bila egal utakmica. Imali smo 2:1, došli da pobedimo, nije bio plan da igramo u niskom bloku. Uroš i ja se znamo dugo, rekao sam u da se lopta odbila gde treba", rekao je Jovanović kroz osmeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu