"Iz Tirane kažu da su favoriti? Nemamo problem – prihvatamo"

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o Tirani dva dana pre utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

PT/MSIzvor: B92
Podeli
FK: Crvena zvezda
FK: Crvena zvezda

Pred odlazak u glavni grad Albanije, Stanković je ulogu favorita prepustio domaćinu, odnosno potvrdio reči kolege iz Tirane Egba, ali uz napomenu da veruje u svoje momke.

Analiza Tirane usledio je najbolje na osnovu utakmice u Tbilisiju kada su Albanci slavili 2:0.

“Imamo još dva dana, radimo na analizi. Videli smo utakmicu u Tbilisiju. Druga lopta, polukontra, kontra. Videćemo kako će oni izaći, iskustvo je važno. Protiv Evrope smo hteli da završimo meč za 15 minuta, a to nije važno. Važno je kako uđeš u meč, da ga kontrolišeš. Ima sitnih detalja, ne moram sve da otkrijem", rekao je Stanković na "brifingu" sa novinarima.

Trener Tirane Egbo je veliki optimista pred dolazak šampiona Srbije, uzimajući ulogu favorita.

Tako treba svaki trener da razmišlja. Ako si već prvak u svojoj zemlji, sigurno ti je cilj grupna faza Lige šampiona. Sebe naziva favoritom, prihvatimo to, nikakav problem. Ja sam optimista, verujemo u sebe i znamo naše kvalitete. I ja želim da uđemo u grupnu fazu. Teren će pokazati ko je kakav".

Stanković je pitan da li mu je bilo teže da se pripremi za ove utakmice kao igrač ili sada kao trener.

Juče smo pričali, bilo je utakmica biti ili ne biti. Kada si igrač znam da je lakše, ali bitno je iskontrolisati euforiju. Pritisak treba da bude, ja ga obožovam. To te drži na oprezu jer ako se opustiš, šamar sledi 300 odsto. Teže je spremiti se kao trener, nego igrač".

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

O mogućem nedostatku Tirane, odnosno slabijem branjenju prekida.

"Videli ste finale Lige Evrope, četiri od pet golova je došlo iz prekida. Mi dosta poklanjamo pažnju prekidu, a detaljno analiziramo njihove defanzivne prekide. Tu možemo da tražimo šansu".

Stanković kaže da već sada zna 95 odsto startne postave i da situacija oko povrede El Fardua Bena nije ozbiljna.

"Ben je veliki profesionalac, situacija je korektna. Poznavajući Bena i njegov mentalitet... On je neko ko ne odustaje lako. Nemam dilemu da će Ben biti mentalno 100 odsto spreman, živi za ekipu".

Govorio je o Rodiću i situaciji da neće biti dolaska njegove alternative, niti bilo kojeg drugog igrača.

"On je ok, to su bile moje taktičke stvari. Igra se na svaka tri dana, bilo je naporno, vruće... Ne može svaki mec da se dobija 3:0, 4:0... Nekada su lepše pobede od 1:0, to su utakmice koje ja volim. Roda je ok, konkuriše za tim. Ne radimo na dovođenju nikoga. Fokusirani smo samo na ovaj cilj, nama je cilj 25. avgust. To nam je utakmica sezone".

Stanković ne očekuje provokacije u Albaniji.

"Idemo da igramo fudbal, ovo je sport, idemo da se takmičimo i da donesemo kući rezultat. Ništa specijalno ne očekujem tamo", rekao je Stanković i poručio da mu je teže da smiri ekipu zbog pritiska.

"Igači su taktički dostupni. Teže ih je smiriti, da se ne sprže pred važnu utakmicu", zaključio je Stanković i odbacio bilo kakvo poređenje predstojeće utakmice sa onom u Zagrebu između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine.

Sa stadiona "Rajko Mitić" – Petar Tadić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu